Frissen Fejérből

2023.01.31. 08:47

Megrohamozták a gyerekek az új játékokat a csurgói óvodában (galéria, videó)

Egy Magyar Falu Programos pályázatnak köszönhetően egy újabb fejlesztésnek örülhetnek a helyi óvoda apró neveltjei. Bár az ovisok már korábban birtokba vették az udvarra telepített fejlesztő eszközöket, csak csütörtökön délelőtt adták át azokat hivatalosan is.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Újabb udvari játékokkal bővült az egyébként is széles repertoár a fehérvárcsurgói Eszterlánc Óvodában. Ez alkalommal nem az önkormányzat pályázott a Magyar Falu Program keretén belül, hanem az Eszterlánc A Gyermekekért Alapítvány. A hivatalos átadó csütörtökön délelőtt zajlott, ahol a rossz idő ellenére, nevükhöz illően láncot alkottak az apróságok az udvaron, és énekelve kígyóztak az ugróiskolával és labirintussal díszített térkövön. 

Az intézmény vezetője, Wágner Tiborné elmondta: -Az alapítványunk 2 millió forintos pályázatának köszönhetjük ezeket a mozgásfejlesztő játékokat. Nagy örömünkre szolgál, hogy most már tele van az udvarunk játékokkal, hiszen az előző pályázatoknak köszönhetően van focibox, térköves rész, óvodakert és több ütemben egyre újabb és újabb játékok kerülnek az udvarra. Most éppen kismozdony, hinta, mászófal és egy egyensúlyfejlesztő, valamint egy rugós kiskutya az újdonság az óvodánkban. 

 

Mint megtudtuk, 2004 óta működik az alapítvány, így az 1 százalékokból is mindig jön össze annyi pénz, hogy a karácsonyi ajándékok körét is ki tudják bővíteni a szülők által összegyűjtött pénzzel. Az intézményvezető azt mondta: -A szülői szervezetet mindig lehet mozgatni nálunk. Most éppen támogatói bálra készülünk, hogy legyen belőle bevétel, amit ez egyik régebbi, tönkrement udvari játék felújítására szeretnénk költeni. Mindig arra törekszünk, hogy egy picit lássák a szülők, hogy közösségben lenni nagyon jó dolog. Ha létre tudunk hozni egy közösséget, akkor az már építi önmagát is, hiszen az első közösségi színtér az óvodai közösség és ez egy igen nagy felelősség. Nem vagyunk szegények, de fejlődni van hova, ezért kell mindig utakat keresni. 

Az átadáson jelen volt Törő Gábor országgyűlési képviselő is, aki csak annyit kért a gyermekektől, hogy használják sokat, de balesetmentesen a játékokat. A felnőttektől, vagyis az alapítvány képviselőitől, az óvoda vezetésétől és Temesvári Krisztián polgármestertől pedig azt kérte, hogy pályázzanak továbbra is az elérhető forrásokra a fejlődés érdekében.  

Mint megtudtuk, a jelenleg macis és madárszállós hetet tartó óvoda vezetése, az alapítvánnyal, illetve az önkormányzattal karöltve tervez is további fejlesztéseket. Most éppen egy olyan pályázatban reménykednek, melynek köszönhetően a konyhán egy tanulási környezetet tudnak létrehozni, ahová kis konyhabútort, illetve a feldolgozáshoz szükséges eszközöket lehetne tenni. De tervben van a bővítés is, pontosabban egy negyedik csoport, a bölcsőde létrehozása is. A tetőszerkezetet is meg akarják újítani és nagy reményeket fűznek egy energetikai pályázathoz is, melynek köszönhetően napelemek kerülhetnek az épület tetejére. 

Az ovisok serege természetesen mit sem törődött az átadás hivatalos részével és a kellemetlen, borongós, hideg idővel, így amint megkapták az engedélyt, azonnal birtokba vettek valamennyi játékot az udvaron, így szállt a hinta, ostrom alá került a vár és botlott a láb a kötelek között.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában