Téves információk terjengenek az interneten

2023.02.07. 16:28

A tankerületi igazgató reagált a szárazréti tagiskolával kapcsolatos állításokra

A napokban már többször foglalkoztunk a Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagiskolájának jelenlegi helyzetével.

Déri Brenda

Forrás: Google Maps

A Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, Török Szabolcs szerkesztőségünkhöz eljuttatott egy közleményt, melyben tisztázza és egyben részletezi a tagintézménnyel kapcsolatos információkat. 

– A Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagiskolájának fűtésével kapcsolatban téves információk jelentek meg a közösségi médiában, amelyek a közvéleményt szándékosan a fenntartó ellen próbálják hangolni. A Székesfehérvári Tankerületi Központ az intézmény kazánjának meghibásodásakor úgy döntött, hogy a fűtés helyreállításáig az iskola 110 tanulóját február 6-tól, hétfőtől a tágasabb Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola Bory Jenő Tagiskolájában helyezi el – tájékoztatta lapunkat a tankerületi igazgató. Továbbá hozzátette, hogy azon családok esetében, akik ezt igényelték, a Tankerület biztosítja a gyermekek buszos szállítását is. 

Ami a kazánt illeti, megtudtuk, hogy a javítás során a szerelők újabb meghibásodást észleltek és a szakemberek jelenleg is dolgoznak a hiba elhárításán.

Az interneten felmerült még a kérdés: miért nem a közösségi házban helyezik el ideiglenesen a gyermekeket? Török Szabolcs többek között erre reflektálva elmondta:

– A város más intézményei – úgymint egy közösségi ház – szakmai-pedagógiai szempontok miatt nem alkalmasak az öt osztály megfelelő elhelyezésére és a tanulók mindennapos oktató-nevelő munkájára. A Székesfehérvári Tankerületi Központ az ideiglenes elhelyezésük alatt is biztosítja a gyermekek zavartalan oktatását-nevelését. A munkálatok várhatóan lezárulnak ezen a héten, és a gyerekek mielőbb visszatérhetnek megszokott környezetükbe.

Ezenkívül arról is értesültünk, hogy a városban csőtörés volt a keddi napon, ezért a környéken és a kijelölt tagiskolában jelenleg nincsen víz. 

– Az intézményvezetővel egyeztetve a szülőket értesítettük, hogy ebéd után, aki tudja, hazaviheti gyermekét. Ügyeletet biztosítunk, a lajtos kocsit megrendeltük, már a helyszínen van. A Fejérvíz munkatársai szerint a helyreállító munkálatok előreláthatóan még ezen a napon befejeződnek – fejtette ki Török Szabolcs.

 

 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában