Rallye

2023.03.31. 17:27

Napközben a murván, délután az aszfalton

Szombaton Királyszentistván, és a „Kislőtér” környékén tekereg a HUMDA Országos Rallye Bajnokság idénynyitójának mezőnye. A Székesfehérvár Rallye keretében délután öt órától szuperspeciál lesz a Palotai úton.

Németh Krisztián

Fotó: Fehér Gábor/archív

Pénteken sokan láthattak a legkevésbé sem halk raliautókat Székesfehérvár útjain. Az előkészületek jegyében pályabejárás zajlott, kiépült a MOL Aréna Sóstónál a szervízpark, és valamennyi jármű átesett a gépátvételen, amelynek keretében leellenőrizték a biztonsági berendezéseket is.

Ma napközben már nem finomkodnak majd a pilóták, és nekilódulnak a murvás pályáknak, hogy minél több bajnoki pontot szerezzenek a kilenc versenyből álló szezonban. A Székesfehérvár Rallye kuriózum, hiszen ezen kívül csak egyetlen másik verseny „tesz” laza talajt a kerekek alá.

A murvás utakhoz, talajhoz kellően megemelt kasztnik a Palotai út aszfaltja fölött is suhannak majd. Az óriási népszerűségnek örvendő szuperspeciál szombaton 17 órakor kezdődik Fehérváron. Az idei verseny egyik különlegessége, hogy a haza tereprali mezőny is versenyez, a fürge, bivalyerős autók mellett, monstrum erőgépek is száguldanak - a szuperspeciálon is. A showhoz pedig driftautók is hozzájárulnak majd.

Izgalmas szezonnyitó előtt állunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában