Már látható a torii kapu is

2023.05.27. 14:00

Látványosan alakul a japánkert a Csónakázó-tónál

Jelenleg munkaterület a Csónakázó-tó kis szigete, ami a zengő, csobogó Csitáry-kút mellé még karaktert is kap a jövőben: japánkert ölt formát szépen, s nem is mondhatjuk, hogy lassan.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: FG

Ahogy megírtuk, a Denso támogatásával épül látványos újdonság, üde színfolt a Csónakázó-tó szívében. A japánkertről április idusán írtuk, hogy már megkezdődtek a különféle földmunkák, s a japánkertet beharangozó sajtótájékoztatón azt is megtudtuk,  május végére prognosztizálják a japánkert megszületését. 

Ez, a mostani "rálátásunk" szerint reális forgatókönyv, már igen látványos fejlődést mutat távolról is a kert. Azért csak messziről, mert jelenleg építési területté nyilvánították a területet, s illetéktelenek még nem léphetnek be. Így csak a túlpartról kukucskálhatunk, s láthatjuk például az ott helyet kapó piros, úgynevezett japán torii kaput is. Ez japán ismert jelképe, mely minden Shinto szentély bejáratánál, illetve a belsejében megtalálható.

Fotó: Fehér Gábor

Az említett eseményen elhangzott az is, saját költségén építi a Denso Gyártó Magyarország Kft., és öt évre vállalta a kert gondozását, fenntartását is. Ahogy korábbi cikkünkben írtuk: "– Vállalatunk tavaly ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, akkor fogalmazódott meg bennünk, hogy hozzuk kicsit közelebb a japán kultúrát a városhoz, a fehérvári emberekhez. A japánkerttel egyúttal szeretnénk saját kollégáinknak és a fehérváriaknak is maradandó emléket adni – mondta Szincsák Attila, a cég alelnöke, aki azt is elárulta, hogy a kertet díszítő növényeket egyenesen Japánból szerzik be."

Kíváncsian várjuk a végeredményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában