Következik a megyei finálé

2023.06.01. 14:47

A kispályás bajnokság döntőjét szombaton rendezik Fehérváron

A harmadik szezon zárul a hétvégén a vármegyei kispályás futballban. Tavaly a Perkáta együttese, két éve pedig az Úrhida győzött az egy éven át tartó sorozaton.

Horog László

A tavalyi döntőben a Perkáta együttese diadalmaskodott a Csíkvári úti létesítményben

Fotó: Horog László/FMH

Szombaton 10 órakor kezdődnek a hatos döntő küzdelmei a megszokott helyszínen, a MOL Aréna Sóstó tőszomszédságában található, műfüves utánpótlás centrumban. A bajnokság első meccseire 2020 szeptemberében került sor, a pontvadászatot nem titkoltan azzal a céllal hívta életre az FMLSZ, hogy azon települések is visszakerüljenek a vérkeringésbe, ahol korábban létezett futball, de az utóbbi években, évtizedekben elsilányult, akár meg is szűnt. Az első bajnokságot, az ötcsapatos döntőt az Úrhida nyerte Sukoró, Perkáta, Mezőkomárom és Zámoly előtt, tavaly nyár elején a Perkáta diadalmaskodott, megelőzve Sukoró, Mezőkomárom és Balinka-Mecsér együttesét.

A 2022-23-as döntőbe a csoportgyőztesek és második helyezettek jutottak, területi elven zajlottak a küzdelmek. Az Északi-csoportban Balinka-Mecsér, Bicske, Óbarok és Gánt, középen Perkáta, Sukoró, Csősz és Nadap volt érdekelt, a déliben pedig Alsószentiván, Cece, Mezőkomárom és Sáregres szerepelt. A szombati fináléba Alsószentiván, Balinka-Mecsér, Bicske, Mezőkomárom, Perkáta és Sukoró került, tehát a tavalyi döntőhöz képest Alsószentiván és Bicske számít újoncnak.

- Öröm, hogy immár harmadszor találkoznak a vármegye legjobb, kispályás együttesei. Komoly utat jártunk be, az első év a pandémia miatt volt rendkívül nehéz, nagyon sok feltételnek kellett megfelelnünk, hogy végigvigyük a szezont. Tavaly a tekintetben már egyszerű volt, közben nagyon sok, örömteli dolog történt. A fő cél az volt, hogy minél több településen legyen felnőtt futball. A kispályás bajnokság elindításával sok helyen sikerült kellő motivációt teremteni, ott tartunk, hogy négy egyesület már a megyei bajnokság különböző osztályaira nevezett. Velence városa a másodosztályban szerepel, egy éve a megyei III-ban vitézkedtek, aztán feljebb léptek, a bajnoki második helyezésnek köszönhetően.  A kispályás bajnokságunkat hagyta el a nagypályás futballért Baracska és Csákberény, a közelmúltban pedig – nagy örömünkre – Óbarok jelezte szándékát, hogy a nyártól a megyei III-as küzdelmekre nevez - mondja az FVLSZ igazgatója, a megyei bajnokság ötletgazdája, Schneider Béla.        

A belépés természetesen ingyenes, a hatos döntő küzdelmei 12.30-ig tartanak, majd következik az eredményhirdetés. Sukoró kétszer lett ezüstérmes, céljuk nem titkoltan az arany megszerzése. Mezőkomárom előbb negyedik, majd harmadik helyen zárt, ők is szeretnének előrelépni. Perkáta az első idényben bronzérmes, tavaly első lett, nyilván szeretnék megőrizni a legutóbbi pozíciójukat. Mivel rutinos csapatok találkoznak, ezúttal is éles csaták várhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában