Frissen Fejérből

2023.06.01. 15:30

Az aláírásgyűjtés végeredményéről is tájékoztattak Tordason

Főként különböző beszámolókat fogadott el a tordasi képviselő-testület a hét eleji ülésén, amelyen az aláírást kezdeményező képviselők bejelentették azt is, hányan írták alá a helyi általános iskolát működtető Don Bosco Nővérek felé általuk megfogalmazott kérést.

Borsányi Bea

Fotó: Archív (PT) / Fejér Megyei Hírlap

A testületi ülésen napirendre került előterjesztések között a képviselők meghallgatták többek között a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetőjének és az Érdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnak a tavalyi évről szóló beszámolóját, amelyet elfogadtak. Ugyancsak elfogadták a 2022. évi költségvetés harmadik módosítását és a tordasi polgármesteri hivatal működéséről és belső ellenőrzéséről szóló beszámolókat is. A polgármester arról is tájékoztatta a képviselőket, hol tart a Tordas Községért Közalapítvány folyamatban lévő felszámolása, amelynek megszűntetéséről a testület még 2021-ben döntött, miután úgy ítélték meg, nem gazdaságos a további fenntartása. 

A Kölcsey utca mögött kialakított új utca nevéről is döntöttek. Tekintettel arra, hogy Tordason élt és dolgozott Sajnovics János, aki csillagász, matematikus és nyelvész volt, az új utcát a magyar nyelvújítóról, Kazinczy Ferencről nevezték el. 

A testületi ülésen került bejelentésre az is, hogy a képviselők által a faluban kezdeményezett aláírásgyűjtéshez 631 fő csatlakozott. Ezt a számot közölni fogják a helyi általános iskolát fenntartó Segítő Szűz Mária Leányai Don Bosco Nővérekkel. Ahogy azt a feol.hu megtudta, nem az aláírásokat tartalmazó gyűjtőíveket adják át, csak az összegyűlt aláírások számát közlik velük. Ahogy arról korábban írtunk, a község egy része amiatt háborodott fel, mert egy tavaly december elején megjelent törvény lehetővé teszi a jelenlegi egyházi fenntartású intézményeknek, hogy az általuk működtetett ingatlanok tulajdonjogát megszerezzék, amivel a Don Bosco Nővérek szeretnének is élni. A kérdésben továbbra sem született döntés, az egyeztetések az iskola fenntartójával nem zárultak le. 

Szerettük volna megtudni, pontosan mire kérnék az aláírásgyűjtést támogató képviselők a Nővéreket és mit várnak az összegyűlt aláírások számának közlésétől, ám az általunk megkeresett képviselő sem korábban, sem most nem kívánt nyilatkozni. A témával kapcsolatban ugyanakkor a Don Bosco Nővérek sem mondanak semmit.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában