Frissen Fejérből

2023.06.01. 18:00

Újabb éremeső hullott a fehérvári és martonvásári táncstúdió növendékeire

A tavalyi évhez hasonlóan idén is nagyszerű eredményeket értek el a Dance Studio Nagy-Kuthy fehérvári és a martonvásári növendékei rangos táncművészeti versenyeken, melyeken egyedülálló módon, különböző táncstílusokban és kategóriákban indultak, bemutatva az iskola táncművészeti sokoldalúságát.

Héjj Vivien

Fantasztikus eredményekkel zártak a fehérvári és martonvásári növendékek

Forrás: Dance Studio Nagy-Kuthy

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége által megrendezett XXXII. Országos Táncművészeti Fesztivál elődöntőiből a Dance Studio Nagy-Kuthy minden csoportja sikeresen bejutott a budapesti országos döntőbe.

Magyarország legrangosabb táncversenyének budapesti döntője nehéznek ígérkezett, több mint 150 produkció indult. A verseny magas szakmai színvonalát megadva, a zsűriében a hazai táncművészeti élet kimagasló személyiségei foglaltak helyet, úgy mint Szakály György és Oláh Zoltán balettművész, balettmesterek és Földi Béla koreográfus, a Táncpedagógusok Országos Szövetségének elnöke.

Több rangos táncversenyen bizonyítottak a Dance Studio Nagy-Kuthy növendékei
Forrás: Dance Studio Nagy-Kuthy

A rendkívül erős mezőnyben a fehérvári és martonvásári csoportok versenyzői nagyszerű teljesítményt nyújtottak. Az ifjúsági korcsoportban Modern tánc kategóriában 1., Klasszikus balett nagycsoport kategóriában 2., Kortárstánc nagycsoport kategóriában 3. helyen végeztek. A junior korcsoport versenyzői Klasszikus balett nagycsoport kategóriában 3. helyezettek lettek.

A versenyzők a fővárosi megmérettetés után ismét Budapesten, ezúttal a szintén rangos Berczik Sára Emlékversenyen jártak. Kimagasló produkciókat nyújtva a következő eredményeket érték el a stúdió növendékei: gyermek korcsoport Jazz tánc kategóriában: 2. hely, junior korcsoport Klasszikus balett és Jazz tánc kategóriákban 1.hely. Az ifjúsági korcsoport Klasszikus balett kategóriában ugyancsak 1. helyen végeztek a megyei kötődésű versenyzők.

A stódió versenyzői összesen 5 arany, 3 ezüst és 2 bronz érmet szereztek
Forrás: Dance Studio Nagy-Kuthy

A Székesfehérváron és Martonvásáron is jelenlévő balett iskola alapítóit idén külön megtiszteltetés érte, ugyanis a Berczik Sári Néni Mozdulatművészeti Alapítvány kuratóriuma magas színvonalú táncpedagógusi munkájuk elismerésekénk Berczik Sára-díjat adományozott Kuthy Mercedesnek és Nagy-Kuthy Zoltánnak.

A versenyek sora azonban itt még nem ért véget: Budapesten, a 11. Tánc-Kiállítás Modern-Kortárs Táncművészeti Versenyen is megméretették magukat megye táncosai, s az előzőekhez hasonlóan ismét nagyszerű eredményekkel – két első és egy második hely – tértek haza az ifjúsági korosztály versenyzői.

A Dance Studio Nagy-Kuthy növendékei az idei táncművészeti fesztiválokon összesen 5 arany, 3 ezüst és 2 bronz érmet szereztek, ezzel is öregbítve Fejér vármegye, Fehérvár és Martonvásár hírnevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában