A látogatók is dönthettek!

2023.06.04. 20:00

Díjazták a legszebb standokat – Európai Dísznövény és Kertészeti Napok a Károlyi-kastélyban (galéria)

A 19. Európai Dísznövény és Kertészeti Napokat rendezték meg Fehérvárcsurgón a Károlyi-kastélyban.

Déri Brenda

Fotó: Déri Brenda / FMH

A Károlyi József Alapítvány három napon át – június 2-4-ig – várt minden olyan résztvevőt, látogatót és kiállítót, akik érdeklődtek vagy netán rajongtak a növényekért. Mi a záró napon, azaz vasárnap látogattunk ki a meseszép környezetbe, hogy megcsodáljuk a standokat, valamint megtudjuk melyek azok a standok, amik díjazásban is részesültek. Mint a helyszínen megtudtuk nem csak a zsűritagok dönthettek a standokról, hanem a látogatók is. 

Elsőként azon díjat adták át, melyről a látogatók döntöttek, ők ítélhették meg, hogy melyik standot tartják a legszebbnek. Összesen 420 szavazat érkezett, ebből az első helyezettre, a Rotter Kertészetre 65-en voksoltak, így ők vihették haza azt a 100 ezer forint értékű nyereményt is, melyet vállalkozásuk fejlesztésére fordíthatnak. Szintén a látogatók szerint a második legszebb standért járó elismerés Jámbor-Nagy Ritát illeti, a harmadik helyen pedig a Romido Kft. végzett. 

Tekintsék meg az eseményről készült hangulatképeket!

Majd következett a zsűri, melynek tagjai szakmabeli külföldi szakemberek voltak. Ők két díjat adtak át, ezek közül a Legjobb minőségű élőnövényes stand Gyimothy Sándort, a Régi rózsák terjesztéséért járó díj pedig a Hírős-fa Metész TCS Szövetkezetet illette. 

A díjátadón túl a látogatók három napon át programokon, koncerteken és kiállításokon vehettek részt a kastély falain belül és azon túl, a kastélykertben is, valamint a  standokat is megtekinthették és kedvük szerint vásárolhattak is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában