Zöld iskolában zöld gondolkodás

2024.03.22. 18:08

Elektromos rollerjeiknek tárolót is kaptak a soponyai diákok (videó)

A soponyai Zichy János Általános Iskola ismét példát mutat: egy új elektromosroller-tárolóval nem csupán a diákok mindennapjait teszik könnyebbé, de a környezettudatos életmód ügyét is támogatják.

Hajdú Marianna

Az elektromosroller-tárolót azonnal birtokba vették a gyerekek

Fotó: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

A fenntartható közlekedés mára már nem csupán divat, hanem szükségletté is vált a modern világban. Az elektromos rollerek ennek az irányvonalnak az egyik legsikeresebb eszközei, amelynek az előnyeit Soponyán is felismerték. Ennek apropóján a Zichy János Általános Iskola pénteken egy különleges eseménynek adott otthont: az újonnan elkészült elektromosroller-tároló ünnepélyes átadásának.

Sorakoznak az elektromos rollerek az új tárolóban
Forrás:  Hajdú Marianna/Fejér Megyei Hírlap

Az esemény, amely Diószegi Anna alpolgármester támogatásával valósulhatott meg, nagy mérföldkövet jelent a diákok és az iskola számára. A 10 férőhelyes tároló avatása során a diákok nem csak versekkel, hanem az elektromos rollerek iránti lelkesedésükkel is hozzájárultak az ünnepi hangulathoz. Az elektromos rollerek használata és tárolása kapcsán Hollósi Lászlóné, az intézmény vezetője külön kihangsúlyozta a diákok számára a közlekedési szabályok szigorú betartását és a műszaki felkészültség fontosságát, amely a biztonságos és felelősségteljes közlekedéshez elengedhetetlen. 

Természetesen az elektromosroller-tárolót azonnal birtokba vették a gyerekek, és járműveiket gondosan a helyükre illesztették, amiket ettől a naptól biztonságosan és méltón tudnak tárolni az iskola bejárata mellett.

A diákok a víz világnapjáról sem feledkeztek meg. Az iskola udvarán hullám formációt alkotva egy jó nagyot kortyoltak a kezükben lévő vizesflakonokból
Forrás:  Hajdú Marianna/Fejér Megyei Hírlap

Az ünnepi nap további részében a víz világnapja állt a középpontban, ahol az iskolások egyedülálló módon, hullám formációt alkotva és egyszerre vizet kortyolva hívták fel a figyelmet a víz fogyasztásának fontosságára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában