Ezek a helyek zárnak be Sopronban és Miskolcon

Hírek Sz. H.
Energiatakarékossági intézkedések miatt több turisztikai célpont is kényszerszünetet tart a két városban.

Szeptember 29-én energiatakarékossági intézkedésekről döntött Sopron város képviselőtestülete, amelynek értelmében – egyéb takarékossági lépések mellett – a Soproni Múzeum székhelyén és összes telephelyén látogatási üzemszünetet rendel el november 1-jétől 2023. április 30-ig.

A hat hónapos kényszerleállás érinti a Tűztornyot, a Lenck-villát, a Központi Bányászati Múzeumot, a Patika-házat, az Ó-Zsinagógát, a Macskakő Közösségi teret, a Pék-házat, a Lábasházat, a Brennbergi Bányászati Emlékházat.

Összesen 110 fős csoportos létszámleépítést jelentett be a válsághelyzet miatt a Miskolci Fürdők Kft. Október 10-től határozatlan ideig a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Selyemréti Strandfürdő is szünetelteti fürdőszolgáltatásait, az Ellipsum Élményfürdő (régi nevén Miskolctapolcai strandfürdő) pedig október 3-án zárt be átmenetileg. A fürdőket üzemeltető cég a jogszabályoknak megfelelően, csoportos létszámcsökkentési szándékot jelentett be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalnál, amely összesen 110 főt érint. A Miskolci Fürdők Kft. vezetése a Miskolc Holding Zrt.-vel egyeztetve, a tagvállalatoknál lévő nyitott pozíciókat ajánlja fel egyes szakterületek dolgozóinak, illetve a létszámleépítéssel érintett dolgozók esetében a Miskolci Paktum Iroda bevonását is kezdeményezte, hogy ők mihamarabb új állást találjanak.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink