Erős volt a füredi téli szezon

Hírek Érsek M. Zoltán
A pandémia után ismét kiélezett nemzetközi és hazai versenyhelyzetben egyetlen szálloda sem lehet sikeres csak az alapszolgáltatássokkal – vallja Rádóczy Andrea a balatonfüredi Golden Lake Resort Hotel tulajdonos-igazgatója, aki szerint ezért is fontos, hogy Balatonfüred egy új multifunkciós konferenciaközponttal lesz gazdagabb a nyáron.

„Az energiaárrobbanás miatti kedvezőtlen előjelek ellenére kifejezetten sikeres év végét mondhatunk magunkénak. Köszönhetően annak, hogy a manapság megszokott módon, már a karácsonyi időszakban és a két ünnep között is rendkívül sokan látogattak hozzánk. A szilveszter pedig a hagyományoknak megfelelően ezúttal is teltházat hozott” – elemez az igazgatónő. Aki szerencsésnek tartja, hogy az őszről januárra áttett iskolai tanítási szünet január első hetére esett. Ennek köszönhetően sok család, pont az egyébként gyenge foglaltságú időszakban hosszabbította meg az év végi szállodai pihenését. Ami szállodájukban közel telt házat hozott január 8.-ig.

Rádóczy Andrea azt is elmondta, hogy miközben a január hagyományosan az egyik leggyengébb hónap, az idei hétvégéken a rugalmasabb, egynapos tartózkodást is elfogadó értékesítési megoldásaikkal, bíztató foglaltságot sikerül elérniük. Köszönhetően annak is, hogy ezúttal is közvetlenül a szálloda előtt nyílt meg a Balaton legnagyobb vízpart melletti műjégpályája, amelyhez kötődően a város többféle vendégcsalogató programot is szervezett.

Rádóczy Andrea

„Emellett nagy gondot fordítunk arra is, hogy a vendég visszajelzések alapján saját, tematikus hétvégi programkínálattal is várjuk a hozzánk látogatókat, amire érezhetően pozitív visszajelzést jelent a foglalások számának növekedése. A legsikerültebb eseménynek azok a most megújult szaunateátrumban, a szaunamester vezényletével zajló szaunaszeánszok, illetve a wellnesstérben zajló, a fürdés élményét is kínáló dj programok, amelyek a megszokotthoz képest extrával bővítik a pihenés élményét. Mivel már régóta azt vallom, hogy a vendégek megszerzéséhez már nem elég a kellemes szállás a jó ételkínálat és a minőségi wellness, a farsang időszakában, illetve a Valentin napra is tematizált hétvégével tesszük teljessé az élménykínálatunkat.”

A Golden Lake Resort igazgatója ehhez a gondolatmenethez kapcsolódva fejti ki, hogy Balatonfüred és a füredi szállodák számára kifejezetten értéknövelő lehet az az új konferencia és rendezvényközpont, amelynek megnyitása a nyár elején várható. Az egész régió turizmusát támogató, több, mint 650 férőhelyes, kiállítótérrel és színházteremmel is rendelkező – a Golden Lake Resorthoz legközelebb eső – multifunkciós létesítményt azért is várja nagy reményekkel a szállodai szakma, mert az ott rendezett nagyszabású események egyértelműen a városi hotelek foglaltságát növelheti.

Borítókép: Figyelő

Ezek is érdekelhetnek

További híreink