Háromnapos autós buli!

2022.05.26. 13:07

Olyat láthat a Debrecen Drive közönsége, ami évtizedek óta nem volt Magyarországon

Katonai járművek, egyedi kamionok, leopárd tank, erő- és munkagépek, valamint repülőmodell kiállítás és látványos showelemek színesítik majd az országban is egyedülálló autós eseményt, a Debrecen Drive-ot hétvégén a debreceni Nagyerdőn.

Pillanatkép az eseményt beharangozó korábbi sajtótájékoztatóról | Forrás: Napló-archív

A második Debrecen Drive mozgásba hozza az érdeklődőket az egész régióban, a szervezők gondosan ügyeltek a család minden tagjának szórakoztatására – tudatták csütörtökön közleményben. Idén a gyermekeknek is kedveznek, így nemcsak azoknak érdemes kilátogatni a Nagyerdőre, akik imádják az autókat, hanem azoknak is, akik egy kellemes hétvégi programot szeretnének eltölteni családjukkal.

A Debrecen Drive nem egy klasszikus autós kiállítás vagy autóstalálkozó, számtalan programeleme van a rendezvénynek. Nagyon jó az időpontválasztás a gyermeknapi hétvége kapcsán is, gyermekeknek szóló programokkal gazdagon készülünk. Ami biztos, május 27-én Night Drive Show-val indul a háromnapos rendezvény

- említette Macskin László, aki a Drive Show-ért felel. Elmondta, hogy a Night Drive a Drive Show egyik továbbgondolt verziója, amiben fényekkel, tűzzel, táncoslányokkal és élőzenével teszik látványosabbá az autós, motoros kaszkadőrök és akrobaták által bemutatott hajmeresztő és látványos mutatványokat.

Ha azt mondjuk, hogy az elmúlt 15-20 évben Magyarországon ilyen jellegű esemény biztosan nem volt, nem nagyot lövünk mellé

- tette hozzá Macskin László.

Természetesen kísérőprogramokkal is színesítik a kínálatot, szombaton 16 órától a Pódium színpadon Alee lép fel, vasárnap négy órakor pedig Gáspár Laci szórakoztatja a közönséget. A meghívott vendégek között továbbá megemlíthetünk olyan nagy neveket is, mint Győrfi Pál, Ganxsta Zolee, az autós berkekben jól ismert Kroneraff „Becsületesnepper” István, Vályi István (Speedzone), Szujó Zoltán, vagy az esemény házigazdája, Winkler Róbert.

A DKV elektromos autóbusza is debütálni fog a Debrecen Drive-on, de ezen kívül a Magyar Honvédség, az Országos Mentőszolgálat, a NAV, a tűzoltóság és a rendőrség is bemutatják legújabb és legmodernebb járműveiket

-  ezt már Miklósvölgyi Péter, a rendezvényt szervező Campus Nonprofit Kft. ügyvezetője mondta el.

A járműveken kívül színes gasztronómiai kínálattal is készülnek, több mint 20 vendéglátó, főként food truck várja majd a helyszínen az érdeklődőket, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

Mindezeken kívül szakmai programokkal is színesítik a rendezvényt, egy regisztráció után bárki részt vehet a régió és az ország autóiparában nagyon jelentős szerepet betöltő konferencia és szakmai fórum beszélgetésein. Olyan témákkal készülnek, ami a látogatók számára is érdekes lehet, például, hogy merre halad az autóipar, vagy hogy éppen merre tart a sportautók fejlesztése.

A Debrecen Drive a gyermeknapi hétvége miatt a családi szórakozásra is ideális lesz. A gyerekprogramok helyszíne a Nagyerdei Ködszínház és az Unifit közötti területen található majd, ahol a színpadon vasárnap 10 órától Tompeti és barátai, valamint a Ládafia Bábszínház is fellép.

A Forma-1-es világot hozza Debrecenbe a Schaeffler Mini Drive, a gyerekeknek szóló autóverseny. Hamvas László, a gyermekprogramokért felelős szervező elmondta, hogy a futam ötletét az amerikai filmekben található „ládaderbik” népszerűsége adta, ennek az alapjait készítették el és adták át a csapatoknak.

A versenyre részben kiállítók és iskolai csapatok építették meg saját autójukat, mellyel különböző ügyességi feladatokon kell majd részt venniük.

A játszótéri részen is sok újdonsággal készülnek, olyanokkal, melyek Debrecenben egyáltalán nem fordultak eddig elő. Ilyen lesz a 16x12 méteres felfújható Nerf csataaréna, amiben interaktív, érzékelős mellényben szivacslövedékes fegyverekkel tudnak összecsapni a versenyzők.

Újdonság lesz továbbá egy nosztalgiavurstli, ahol célba dobó és ügyességi játékokkal a békebeli időket megidézve maguk az animátorok is a korszaknak megfelelő öltözékben várják a játékosokat.

„ A játékban minden egyes korosztálynak lesznek feladatok, és a felnőttek is kipróbálhatják ezeket” - emelte ki Hamvas László.

A legnagyobb nyárindító közösségi esemény több mint 50 ezer négyzetméteren, a debreceni Nagyerdőn várja az autórajongókat, az oldtimerek szerelmeseit és a legmodernebb fejlesztések iránt érdeklődőket. A stadionban pedig a „csúcsragadozó” kategóriájú járműveket is megcsodálhatja majd a közönség, szalonautóból több mint 150 jármű lesz.

„A szokásos helyszín a Nagyerdei Stadion és környéke, ami megegyezik a Campus Fesztivál helyszínével is. A stadionon belül a focisták helyét most »átveszik« a topteljesítménnyel rendelkező csúcskategóriás autók. Fontos, hogy a pálya köré helyezik el az autókat, ha valaki aggódna a fű miatt” – tette hozzá Antal Arnold, a Debrecen Drive projektmenedzsere.

A részletes program itt található

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában