Vizes világbajnokság

2022.06.24. 21:39

Gólzáporral búcsúztak Debrecentől a női pólósok

Az USA és Hollandia is gálázva hozta a kötelező győzelmeket.

Forrás: Czinege Melinda

A Debreceni Sportuszodában pénteken este ismét a hölgyeké volt a főszerep, elérkezett a torna csoportkörének utolsó fordulója. A B jelű kvartettben, a cívisvárosban előzetesen is a két favorit válogatott győzelmének a különbsége volt igazán kérdéses.

A nap első összecsapásán az olimpiai és világbajnok Egyesült Államok együttese Argentína legjobbjaival mérkőzött meg. Az első két negyedben az USA úgy jutott 11 gólig, hogy a másik oldalon egyet sem kaptak. A fordulást követően kicsit kiengedtek a világ legjobbjai, hiszen háromszor is bevették az argentin hölgyek a kapujukat, a gólgyártással azonban nem álltak le és újabb 12-őt szereztek. A végén így Adam Krikorian tanítványai hatalmas különbséggel, 23–3-ra hozták le harmadik mérkőzésüket a csoportban, ezzel egyenes ágon bejutottak a legjobb nyolcas mezőnybe.

A második találkozón is hasonló minőségbeli különbséget tapasztalhattak a Zákány utcára ellátogatók, hiszen a holland válogatott sem bízott semmit a véletlenre a Dél-afrikai Köztársaság ellen. Az európai gárda mindössze egyetlen gólt engedett ellenfelének, ők viszont cserébe 22-őt rámoltak be. Így Hollandia második, Argentína pedig harmadik helyen jutott tovább a negyeddöntőért játszandó playoffba. Ezzel a női mezőny elbúcsúzott a Debreceni Sportuszodától. 

BA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában