Frissítve!

2022.09.24. 14:26

Vonattal ütközött egy traktor Hajdúhadháznál

A jármű a Bocskaikert felé vezető szakaszon kanyarodott az IC-szerelvény elé. Nem sérült meg senki.

Vonattal ütközött egy pótkocsit vontató traktor Hajdúhadház és Bocskaikert között, közölte honlapján a katasztrófavédelem szombat délután. Mint írják, a jármű a egy földútról kanyarodott a szerelvény elé, a vezetője az ütközés után ki tudott szállni.

A megyei katasztrófavédelem sajtóosztálya portálunkat arról tájékoztatta:

a vonat a traktor pótkocsijával ütközött.

A tűzoltók a vontatóból szivárgó üzemanyag felitatását végezték el a helyszínen.

Forrás: Tóth Imre

A balesettel érintett vonalon vágányzár, a mellette lévő vonalon csökkentett sebességű forgalom volt. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók végezték. Az IC-szerelvény körülbelül százötven utasáért mentesítő vonat érkezett, a tűzoltók az utasok átszállásánál is segítettek.

A Mávinform kapcsolódó híradása szerint a Nyíregyházáról 12.34-kor Budapestre továbbindult Tokaj IC ütközött. Azt írták,

a fénysorompó jól működött, a balesetben nem sérült meg senki.

Frissítés: vége a helyszínelésnek

Szombat estére befejezték a Hajdúhadház és Bocskaikert között történt baleset helyszínelését, így a záhonyi fővonalon éjszakára helyreállhat a menetrend - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint újra két vágányon haladnak a vonatok. Késő estig 10-20 perccel hosszabb menetidők még előfordulhatnak a Budapest-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában