Sziréna

2022.10.04. 11:35

Rablás a bagaméri boltban: két gyerek is részt vett a bűncselekményben

A legidősebb férfi egy kést rántott elő, majd a kassza tartalmát követelte.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrse egy nyíracsádi, egy eperjeskei és egy bagaméri lakossal szemben – közölte a police.hu. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak október 1-jén délután közösen megjelentek Bagamérban egy élelmiszerboltnál. A 35 éves férfi a 14 éves fiúval bement az üzletbe, míg 12 éves társuk a bolt előtt várakozott.

A legidősebb férfi magához vett két üveg pálinkát, majd elővett egy kést, és a kassza tartalmát követelte az eladótól. A sértett átadott közel 35 ezer forint készpénzt, amely után az elkövetők elfutottak.

A bűncselekmény elkövetése során személyi sérülés nem történt. A bejelentés után a rendőrök azonnal a helyszínre mentek, és rövid időn belül elfogták a feltételezett elkövetőket. Előállításukat követően gyanúsítottként kihallgatták őket, amely során mindhárman beismerő vallomást tettek. A nyomozók a 35 éves férfit és 14 éves fiút bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, gyermekkorú társuk szabadlábon védekezik. A legidősebb gyanúsítottnak kétrendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában