Kézilabda

2022.10.05. 20:51

Közel volt a bravúrhoz a Loki, de végül a Győr nyerte a veretlenek csatáját

A piros-fehérek nagy szívvel küzdöttek, és végig partiban voltak az ötszörös BL-győztessel.

Forrás: Napló-archív

Elszenvedte első vereségét a bajnokságban a DVSC Schaeffler együttese. De ezért egyáltalán nem kell pironkodnia Vámos Petráéknak, hiszen a Győr otthonában 25–22-es vereséget szenvedni egyáltalán nem szégyen.

A hazaiak közül hiányzott Stine Oftedal, míg a hajdúságiaknál Torda Vanessa hiányában a fiatal Reszegi Eszter volt benevezve a meccskeretbe második számú kapusként. Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, ennek jegyében a Loki a reményt jelképező rózsaszín mezben lépett pályára, és ez így lesz majd egész hónapban.

Több mint három percnek kellett eltelnie az első gólhoz, Anna Mette Hansen szerezte egy kihagyott hétméteres utáni kipattanóból. Sajnos a Loki az első négy támadását elhibázta, ám gyorsan egyenlített (2–2), hogy aztán ismét magához ragadja vezetést az ETO. A debreceniek védekezésben alaposan felkészültek a kisalföldiekből, akiknek meggyűlt a baja a vendégfallal, ha mégis sikerült áttörni, akkor viszont többször is csak büntető árán sikerült megállítani a hazaiakat. A játékrész felénél 5–5 volt az állás, tehát abszolút egyenrangú ellenfele volt a Loki a Győrnek. Szilágyi Zoltán 7–5-nél időt kért, hogy kicsit rendezze a sorokat, érkezett Szabó Nina és Hámori Konszuéla is. Kácsor Gréta óriási gólját követően 9–8 volt az állás a 23. percben., de egyből volt válasza a hazai gárdának. Két gólon billegett a különbség, láthatólag szenvedett az ötszörös BL-győztes a Vasutas-retesztől, egyedül csak a beállót tudták aránylag könnyen megjátszani. Két perccel a szünet előtt Hámori Konszuéla betörése után ismét utolérte a Győrt a DVSC (11–11). Sőt, a vezetésért támadhatott a Lokomotív, de a szünetig már nem változott az eredmény.

Fordulás után végre átvette a vezetést (12–13) a Debrecen, de aztán Vámos Petra kiállítását is kihasználva ismét a győrieknél volt az előny. Támadásban megpróbálta a 7 a 6-ot a Loki, a kapus helyett egy második beálló helyezkedett el a hazai falban. Nagyszerűen küzdöttek a piros-fehérek, folyamatosan ott voltak nagy nevű ellenfelük sarkában, ami láthatólag frusztrálta a dunántúliakat.

Hornyák Dórát is leküldték két percre a bírók, majd Töpfner Alexandra teljesen szabályos gólját is elvették, „kissé” a hazaiak hóna alá nyúlva. A győriek köszönték a segítséget, és újra hármat tettek közé (21–18.).

Az utolsó öt percre négy gólos kisalföldi előnynél fordultak a csapatok, amelyből egyet még lefaragott a végig kiválóan küzdő, és minden dicséretet megérdemlő DVSC, így végül 25–22-re nyert a Győr. 

MSZ

Győri ETO KC–DVSC Schaeffler 25–22 (11–11)

Győr, Audi Aréna. Vezették: Nagy Ferenc, Túróczy József

Győr: Solberg - Faluvégi, Rju 2, Nze-Minko 5, Broch 3, Hansen 5(1), Schatzl 1. Csere: Toft(k) Blohm 5(2), Fodor 1, Győri-Lukács 1, Kristiansen 2(1), Ogonovszky. Edző: Ambros Martín.

DVSC: Gabriel - Töpfner 7(4), Vámos P. 2, Füzi-Tóvizi 1, Planéta 2, Jezsikava, Vámos M. 2. Csere: Reszegi (k), Bordás 2, Costa 1, Hornyák 1, Hámori 1, Kácsor 2, Petrus, Szabó 1. Edző: Szilágyi Zoltán.

Kiállítások: 4, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 6/4, illetve 4/4.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában