Labdarúgás

2023.01.28. 19:05

Érdemes volt megfagyni a Nagyerdőn, nyert a Loki – fotókkal

Soha ennél rosszabb rajtot, magabiztos, 3–0-s sikert aratott a Debrecen a ZTE ellen.

A DVSC legyőzte a Zalaegerszeget a bajnoki szezonnyitón

Forrás: Molnár Péter

Pazarul indult a DVSC első idei mérkőzése, miután Szécsi Márk már a harmadik percben betalált a Zalaegerszeg ellen szombaton délután. A csípős hideg ellenére viszonylag sokan, majdnem háromezren látogattak ki a Nagyerdei Stadionba, a szurkolók ki voltak már éhezve egy NB I.-es bajnokira, és kíváncsiak voltak, mire megy a Loki a ZTE ellen az OTP Bank Liga 17. fordulójában a téli felkészülési időszak után. 

Szurkolók a DVSC-ZTE mérkőzésen az OTP Bank Liga tavaszi szezonnyitóján.
Sokan voltak kíváncsiak a bajnoki rajtra Debrecenben
Forrás: Molnár Péter

Még az összecsapás előtt megtartották a B-szektorban a névadó ünnepséget is: a A3-szektor immár Garamvölgyi Lajos, a B6 Komáromi Gábor, míg a C3 Dombi Tibor nevét viseli.

Megadta az alaphangot Szécsi, aki kihasználva egy védelmi hibát, Dzsudzsák Balázs remek passzát átvéve kilőtte a jobb alsót hét méterről a harmadik percben.

A folytatásban is nyomott a Loki, több ígéretes helyzetet is kialakított a hazai csapat. A 15. minutumban például Christian Marique kapáslövését előbb Demjén Patrik vetődve védte, majd a kipattantóra lecsapó Dzsudzsák lőtte lábon a kapust. A továbbiakban a vendégek játéka is felélénkült, adódtak lehetőségek Ricardo Moniz tanítványai előtt, de gólig nem jutottak el. A 33. percben meg is fogyatkoztak a vendégek, Sós Bence tört kapura, már az ötösnél járt, mikor meglökte Mocsi Attila. A zalaegerszegi játékos pirosat kapott, a Debrecen pedig büntetőhöz jutott. Dzsudzsák a bal alsót nézte ki magának, és nem is hibázott, 2–0. 

A Haon kiszúrta, hogy Kavalecz Béla, a nyírlugosi futballcsapat edzője ígéretéhez híven elhozta a Dzsudzsák 109 feliratú molinót, amely ott díszelgett a stadionban a VIP páholyok alatt kifeszítve.

Tovább nőtt az előny

Viszonylag csendesen folytatódott az összecsapás a szünet után, ám az 53. percben újra megjött a nézők hangja, Dorian Babunski két méterről lőtte ki a jobb alsót. Nem sokkal rá Szécsi iramodott meg a szélen, jobbról, jó húsz méterről célozta meg a bal felsőt, nem sokat tévedett.

A 61. minutumban frissítette csapatát Szrdjan Blagojevics, Bévárdi Zsombor és Baráth Péter érkezett Varga József és Sós helyett. Kicsit leült a meccs, a Debrecen mestere újra kettős cserére szánta el magát: bemutatkozott a két új igazolás, Stefan Loncsar és Antonio Mance is a hazai közönség előtt.

A játék ugyan ellaposodott, de a hangulatra nem lehetett panasz, a hazai B-közép végig dalolt, éltette kedvenceit. A hajrára Dzsudzsák is lejött, nagy tapssal jutalmazták mai teljesítményét, a pályára lépő Bódi Ádám vette át tőle a csapatkapitányi karszalagot.

Csendesen elcsordogáltak az utolsó percek, az eredmény már nem változott, 3–0-ra győzte le a DVSC a Zalaegerszeget a szezonnyitón. Dombi Tibor, a Loki pályaedzője még a derbi előtt a Haonnak elmondta, ezen a találkozón fog kiderülni, miként is sikerült a felkészülésük. Kijelenthetjük, megérte annyit edzeni a játékosoknak, megvan az eredménye.

KSZD

OTP Bank Liga, 17. forduló
DVSC-ZTE 3-0 (2-0)
Nagyerdei Stadion, 2811 néző. Vezette: Káprály
DVSC: Megyeri – Kusnyír, Lagator, Dreskovic, Ferenczi – Varga J. (Baráth, 62), Manrique (Loncar, 73.) – Szécsi, Dzsudzsák (Bódi, 83.), Sós (Bévárdi, 62.) – Dorian Babunski (Mance, 73.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic
Zalaegerszeg: Demjén – Kálnoki Kis (Meshack, 76.), Csóka, Mocsi, Huszti (Lesjak, 85.) – Sankovic, Manzinga (Mim, 67.) – Szalay (Szendrei, 46.), Tajti, Gergényi – Ikoba (Németh, 85.). Vezetőedző: Ricardo Moniz
Gól: Szécsi (3.), Dzsudzsák (36., 11-esből), Dorian Babunski (53.)
Sárga lap: Ferenczi (30.), Szécsi (45.), illetve Huszti (69.)
Kiállítva: Mocsi (33.)

Mesterszemmel
Srdjan Blagojevic: Gratulálok a játékosoknak, és köszönöm a szurkolók támogatását. Jó kezdete volt ez az évnek. A 3-0 ellenére nem volt egyszerű mérkőzés, szerencsénk is volt. A következő találkozókon jobb teljesítményre lesz szükség. Természetesen örülök a 3 pontnak, voltak pozitívumok, jól használtuk a megnyíló területeket, de fejlődnünk kell.
Ricardo Moniz: Gratulálok a Debrecennek. A kiállítás sok mindent befolyásolt, nem érzem jogosnak a piros lapot. 2-0-nál úgy gondoltam, még van esélyünk, jól is játszottunk, de egy hiba mindent eldöntött. Ezt követően akár 5-0-ra is kikaphatunk volna.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában