Kézilabda

2023.01.29. 19:34

Kiszenvedte a győzelmet a Loki a Kisvárda ellen – fotókkal

Ha nehezen is, de behúzta az újabb bajnokiját a Debrecen, mely 22–19-re verte a Várdát.

Forrás: Czinege Melinda

Újra benépesült a Hódos vasárnap este, a Kisvárda érkezett Debrecenbe, az összecsapást a női kézilabda NB I. 11. fordulójából halasztották el. Eseménydús heteket él át Szilágyi Zoltán alakulata, mely a honi élvonalbeli pontvadászat mellett az Európa-ligában is menetel. Egy héten belül harmadjára lépett pályára a Loki: múlt vasárnap idegenben, a Sola otthonában 30-25-ös vereséget szenvedtek a piros-fehérek, akik csütörtökön hazai pályán 30–22-es győzelmet arattak a Békéscsaba felett.

A debreceniek újabb sikerre készültek a papíron esélytelenebbnek számító keleti rivális ellen, melynek keretét Siska Pálma és Karnik Szabina személyében két korábbi DVSC-s is erősíti, illetve trénerük, Bakó Botond neve is ismerősen csenghet sok hajdú-biharinak.

Az első gólt a vendégek szerezték, Mérai Maja vette be Catherina Gabriel kapuját. Nem sokáig érezhették azonban nyeregben magukat a kisvárdaiak, Töpfner a szélről egalizált. Sőt, rövidesen már a Debrecennél volt az előny, Kácsor ugrott fel, és eresztett el egy bombát messziről. Töpfner később hetesből, majd akcióból is betalált, illetve Füzi-Tóvizi is hallatott magáról, a 10. percben már 5–1-re mentek a mieink, akik a Catherina Gabriel – Töpfner Alexandra, Hámori Konszuéla, Vámos Petra, Füzi-Tóvizi Petra, Kácsor Gréta, Petrus Mirtill összeállításban kezdtek.

A hangulatfelelősök, a hazai B közép tagjai ezúttal is gondoskodtak arról, hogy a hazai pálya valóban hazai pálya legyen.

Közben azért kapaszkodott a Várda, nem akarták olyan könnyen adni magukat a Bakó-tanítványok, a félidő derekára egygólosra olvadt a Loki előnye, 6–5. Mielőtt túl meleggé vált volna a pite, megrázták magukat a debreceniek, akik a 20. minutumra 9–6-ra alakították az állást. Mégis kapkodóvá, pontatlanná vált a hazaiak játéka, sok volt az eladott labda, a ki nem használt helyzet, mindennek az lett az eredménye, hogy a várdaiak elhitték, van itt keresnivalójuk, a szünetben 10–10 állt az eredményjelzőn. Szólt is a „Harcoljatok!”, majd az „Ébresztő!” a lelátóról.

A végéig izgulni kellett

A térfélcserét követően is hasonlóan alakult a forgatókönyv, makacsul kapaszkodott a Kisvárda, nem hagyták magukat leszakítani a vendégek, kétgólosnál nagyobb előnyt nem tudott kialakítani a DVSC Schaeffler, újabb tíz perc játékot követően 16–14-re vezettek Petrusék. Nem sokkal később azonban fordítottak a szabolcsiak, 17–16. A drukkerek érezték, nagyon kell a buzdítás, így nagyobb fokozatra kapcsoltak, Catherina Gabriel rögtön meg is fogott egy ziccert. 

Szenvedtek a mieink, valahogy nem találták a fogást riválisukon, de küzdöttek.

Jött két Bordás Réka-gól, így öt minutummal a vége előtt ismét kettővel mentek a piros-fehérek, 20–18. A hajrában Petrus és Vámos is újabb találattal jelentkezett, a másik oldalon Siska ötödször is eredményes tudott lenni, így ha nehezen is, de kiharcolta a győzelmet a DVSC, 22–19-re nyert a Debrecen, mely több játékosát is nélkülözni kényszerült, Hornyák Dórát, és Jovana Jovovicsot sérülés, Mariana Costát pedig betegség miatt, illetve Planéta Szimonetta sem játszott.

KSZD

A tények

DVSC SCHAEFFLER–KISVÁRDA MASTER GOOD SE 22–19 (10–10)
Debrecen, 1000 néző. V: Kiu G., Kiu T.
DEBRECEN: GABRIEL 1 – TÖPFNER 5 (1), Hámori 1, Vámos P. 1, Füzi-Tóvizi 1, KÁCSOR 7, PETRUS 4. Csere: Giegerich (kapus), BORDÁS 2, Szabó Nina, Csernyánszki. Edző: Szilágyi Zoltán
KISVÁRDA: Mátéfi – Udvardi 1 (1), Karnik 1, Juhász G., Sápi 1, Bouti, MÉRAI 2. Csere: SISKA 5, TRUNKOVÁ 3, Radojevics 2, Habánková 1, AKIJAMA 3. Edző: Bakó Botond
Az eredmény alakulása: 2. perc: 0–1. 10. p.: 5–1. 16. p.: 6–5. 23. p.: 10–7. 34. p.: 13–11. 44. p.: 16–17. 55. p.: 20–18. 

Kiállítások: 4, ill. 6 perc. 

Hétméteresek: 2/1, ill. 3/1.
Mesterszemmel
Szilágyi Zoltán: Tudtam, hogy nehéz meccs vár ránk, keményen küzdöttünk. Jól kezdtünk, de később a hibáinkat könyörtelenül kihasználta a Kisvárda. A hajrában végül sikerült itthon tartanunk a két pontot. A jó védekezésünk volt a győzelmünk kulcsa.
Bakó Botond: Biztos voltam abban, hogy a küzdés és a harc fog dominálni ezen a mérkőzésen, ez pedig be is igazolódott. Védekezésben mindkét csapat jó teljesítményt nyújtott, az viszont látható volt, hogy tele van a két gárda hiányzókkal. A mi sikerünkhöz a nagyobb felelősségvállalás hiányzott támadásban, ez most így sikerült, a bajnokság folytatására azonban bizakodva tekintünk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában