Rejtély

2023.01.31. 12:38

Hóba írt vallomás Debrecenben, mire gondolhatott a költő?

Annyi biztos, hogy valakinek valamire szüksége támadt keddre virradóra, s ezt nem volt rest egy Debrecenben parkoló autón világgá kürtölni.

Pima kell – lényegretörő, frappáns kétsoros fogadta a járókelőket kedd reggel egy hóval borított autó motorháztetején Debrecenben, a Dessewffy utcában. Olvasónk nem volt rest, elküldte a fotót szerkesztőségünknek azzal a kérdéssel, hogy mire gondolhatott a költő!?

Lényegretörő, frappáns kétsoros fogadta a járókelőket kedd reggel egy hóval borított autó motorháztetején Debrecenben, a Dessewffy utcában.
Egy valódi rejtély fogadta kedd reggel a járókelőket Debrecenben, a Dessewffy utcában
Forrás: olvasói felvétel

Nos, a pima a google szerint egy megye az Amerikai Egyesült Államokban, azon belül Arizona államban található. Megyeszékhelye Tucson. Lakosainak száma 1 043 433 fő. A pima mindemellett egy olasz, festett gyapjúfonál is, jellemzően minőségi ruhadarabok készítésénél használják. A kereső megjegyzi, hogy elírás is történhetett, a puma is felkerült a javaslatok közzé. Nos, a puma vagy hegyi oroszlán (1993 óta Puma concolor, előtte Felis concolor) Észak-, Közép- és Dél-Amerikában élő macskaféle ragadozó. Nagysága ellenére nem tud bőgni, ám ehelyett dorombol – olvasható a Wikipédián.

Nem tudhatjuk biztosra, hogy a pima vagy a puma a helyes megfejtés, vagy valami egészen más, de nehezen hihető, hogy egy álmos kedd reggelen valakinek egy amerikai megyére vagy egy nagymacskára támadt szüksége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában