Időjárás

2023.02.01. 16:49

Figyelmeztetnek a meteorológusok: jégzápor is elérheti Hajdú-Bihart!

A viharos szél sem kizárt csütörtökön.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Szerdán napközben kiemelten az északnyugati területeken, illetve a hegycsúcsokon viharos (~75 km/h, a hegycsúcsokon >80 km/h) széllökésekre kell számítani, de gomolyfelhők környezetében időszakosan másutt is viharossá fokozódhat az északnyugati szél. Síkvidéken az éjszaka folyamán várhatóan veszít erejéből a légmozgás, olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök éjfélig tartó figyelmeztető előrejelzésében.

Dörgést, villámlást ma délután sem lehet teljesen kizárni a záporok környezetében, azonban

csütörtök napközben főként az Észak-Dunántúlon, illetve a Tiszántúlon a mainál némiképp nagyobb valószínűséggel alakulhat ki néhány zivatarcella. A zivatarokhoz jég- és hódarazápor, illetve viharos (>70-80 km/h) széllökések társulhatnak.

Hozzátették: a csütörtökre virradó éjszaka folyamán északkeleten síkvidéken is szilárd halmazállapotba válthat a csapadék, ideiglenes, vékony, vizes hóréteget kialakítva. Hajnalban a délnyugati, határhoz közeli területeken átmeneti, gyenge ónos eső nem kizárt.

Hajdú-Biharra zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki csütörtökre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!