Szörnyű tragédia

2023.03.20. 13:14

Még csak nem is lassított a kisgyermekes anyukát halálra gázoló idős sofőr Nádudvaron

A 24 éves nő szabályosan kelt át kétéves lányával a zebrán, amikor a 81 éves gyorshajtó feltűnt.

Forrás: Napló-archív

Előkészítő ülést tart a Hajdúszoboszlói Járásbíróság kedden reggel annak a sofőrnek az ügyében, akit azzal vádolnak, hogy 2021 decemberében elütötte egy négyfős család két tagját, egy fiatal nőt és kétéves kislányát. 

Az eset akkoriban nagy port kavart, mivel a balesetben az édesanya a helyszínen életét vesztette, a gyermeket pedig súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A 81 éves férfi a vád szerint súlyosan megszegte a KRESZ-szabályokat. Amellett, hogy a megengedettnél jóval gyorsabban közlekedett a település főutcáján, nem vette figyelembe a gyalogos-átkelőhelyet jelző táblákat, sem a villogó sárga fényeket, melyek arra figyelmeztettek, hogy a zebra közvetlen közelében lévő oktatási intézmény környékén rendszeresen lehet számítani gyermekek áthaladására.

Az anyuka és a kislány ráadásul nem hirtelen lépett le a járdáról: már három métert megtettek a gyalogátkelőn a baleset pillanatában. Az édesapa másik gyermekével addigra már átért az út túloldalára.

 Az idős sofőr azt is figyelmen kívül hagyta, hogy a vele szemben haladó autós szabályosan megállt a zebra előtt, hogy átengedje a családot. Még csak nem is fékezett.

Az ügyészség másfél év fogházbüntetést indítványozott, valamint kérelmezte, hogy véglegesen tiltsák el a férfit a vezetéstől, amennyiben a keddi ülésen beismerő vallomást tesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában