Összesítő

2023.05.30. 11:01

Több kézen is kattant a bilincs a hajdú-bihari határátkelőknél

Két moldáv és egy román állampolgárral szemben kellett intézkedni.

Forrás: Illusztráció / MW-arhív

Ártánd Közúti Határátkelőhelyen egy mikrobusz utasaként jelentkezett kilépésre egy moldáv állampolgár május 27-én este. A férfi nem rendelkezett érvényes úti okmánnyal, valamint nem tudta igazolni a schengeni területen való tartózkodásának a jogszerűségét. A 20 éves külföldit előállították, idegenrendészeti őrizetbe vették, majd átszállították a nyírbátori őrzött szállásra - írja a police.hu.

Másnap esete ugyanitt egy román állampolgárral szemben intézkedtek a határrendészek. A belépésre jelentkező férfival szemben a Mátészalkai Rendőrkapitányság bocsátott ki körözést. Előállították, majd átadták a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság rendőreinek.

A Nagykereki Autópálya Határátkelőhelyen egy mikrobusz utasaként akarta elhagyni az országot május 29-én délután egy moldáv állampolgár. Ellenőrzésekor megállapították, hogy magánútleveléből több oldal hiányzik. A férfit közokirat-hamisítás gyanúja miatt előállították, okmányát bevonták. Idegenrendészeti őrizetbe vették, majd átszállították a nyírbátori őrzött szállásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában