Beruházás

2024.03.26. 10:35

Hamarosan teljesen elkészül a kerékpárút Pallag felé – fotókkal

Nyárra már lehet szervezni a kirándulásokat.

Hajnal László

Készül a kerékpárút Pallag felé

Forrás: Molnár Péter

Eddig főként a gyógyszergyár dolgozói használhatták ki a Pallag felé vezető kerékpárutat, azonban hamarosan a pallagi lakosok is gond nélkül bringára pattanhatnak, ha Debrecenben szeretnének elintézni valamit, és a debreceniek is szervezhetnek nyári kiruccanást a településrész felé.
Ugyan 2023 őszén már megírtuk, hogy folytatódhat a kerékpárút építése, a Haon szerkesztősége nemrégiben figyelt fel rá, hogy már javában zajlanak a munkálatok a Pallagi úton, a Tábor bejáró út környékén. Megkérdeztük a debreceni polgármesteri hivatalt, mekkora szakaszon készül a bicikliút, mikorra fejeződik be, és milyen forrásból finanszírozták a beruházást.
Mint válaszukban írták, 2020 augusztusában indították el azt a pályázati eljárást, amely köszönhetően a pallagi kerékpárút első üteme elkészülhetett. 

Ennek részeként épült meg 657 méter hosszan a bicikliút a Móricz Zsigmond körút, a Pallagi út és a Benczúr Gyula utcai csomóponttól egészen a gyógyszergyár gazdasági bejáratáig.

Hozzátették, a most épülő szakasz kivitelezési munkálatai 2023. október 24-én kezdődtek meg Pallag belterületén, a Manninger Gusztáv és a Szelényi Ferenc utcák közötti szakaszon. Ezen a részen mindössze kisebb befejező munkák vannak még hátra. 

Május végére elkészülhet

Jelenleg a Manninger Gusztáv utcánál készül egy körforgalom, a földmunkák befejeződtek, ezután a tükörkészítéshez kezdtek a munkások. Szintén körforgalom készül a TEVA gazdasági bejárata előtt is, itt is tükör készítést, szegély építést és a fagyvédőréteg beépítését kellett elvégezniük. Az időjárási viszonyok függvényében várhatóan szakaszosan megkezdődik a kerékpárút alapjának terítése.

Előreláthatólag a teljes kerékpárút május végére készül el, amelynek költsége bruttó 685 millió forintba kerül.

A beruházásnak köszönhetően újabb 4,2 kilométerrel bővül Debrecen kerékpárút-hálózata, a Pallagi út mentén, a TEVA gazdasági bejáratáig kiépített kerékpárút-hálózat pedig összekapcsolódik Pallag belterületi részével – áll a polgármesteri hivatal válaszában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában