Kábítószer-birtoklás

2022.05.16. 14:45

Letartóztatták Dani nagyfügedi drogosait

A rendőrök 2022. május 13-án 13 óra 20 perckor Nagyfüged külterületén igazoltattak egy gépjárművet, amelyben négy személy tartózkodott. A jármű átvizsgálása során a motortérben több tasak kábítószergyanús fehér port találtak. Az autóban utazók ruházatának átvizsgálásakor az egyikük zoknijába rejtve további két tasak fehér por került elő.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész tájékoztatása szerint az előzetes szakértői vizsgálat alapján a por új pszichoaktív anyagnak minősül, melyeknek a közismert neve „kristály”. A nyomozás ennek megfelelően új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folyik.

Az ügyészi indítvány szerint a letartóztatás különös okai fennállnak az ügyben. Feltehető ugyanis, hogy a korábban már kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt büntetett terheltek szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, a tanúkat jogellenesen befolyásolnák, illetve szabadlábon újabb szabadságvesztéssel büntetendő – akár hasonló – bűncselekményt követnének el. A nyomozási bíró az ügyészi indítványt alaposnak találta, ezért egy hónapra elrendelte az elkövetők letartóztatását.

A döntést az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsítottak azonban fellebbezést jelentettek be a bíróság végzésével szemben, ami így nem vált véglegessé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában