Bringás reggeli

2022.05.17. 10:32

A Dobó téren találkoztak a bringások

Közös reggelivel indították a napot Egerben.

B. K.

A bringás reggeli célja a szemléletformálás

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Kedden reggel fél héttől nyolc óráig a Dobó téren is közös reggelivel indíthatták a napot azok a gyerekek és felnőttek, akik kerékpárral indultak el napi teendőik intézésére. A két keréken érkezőket-  a Magyar Kerékpárosklub felhívásához csatlakozva - az egri önkormányzat a HungAIRy Life IP projekt részeként várta.

Teával, kávéval, péksüteménnyel, és müzliszelettel fogadták az érkezőket, akik pár percnyi beszélgetés után haladtak tovább iskolájukba, munkahelyeikre.

Az egyre népszerűbb kezdeményezést a Magyar Kerékpárosklub indította el. Az akció ezúttal is az egyik legjelentősebb környezetvédelmi probléma megoldását, a levegőminőség javítását célozta meg. 

Kedden ötven magyar településen szerveztek hasonló programot - reggeliket, uzsonnákat  -  az Aktív Magyarország támogatásával, Bringázz a munkába! címmel. A szemléletformáló kampány "Közelíts másképp!" - üzenetét az ország több tucat pontján juttatták el a lakossághoz. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában