Ügyészségi tájékoztatás

2022.05.17. 14:29

Maradandó fogyatékosságot okozott egy gondatlan autós Füzesabonynál

A balesetben az egyik sértett keze olyan súlyosan sérült, hogy annak mozgása beszűkült.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész kedden arról tájékoztatta portálunkat, hogy az Egri Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen az 55 éves férfival szemben, aki 2021 tavaszán a füzesabonyi északi bekötő útra balra kívánt bekanyarodni, ezért besorolt a kanyarodó sávba, majd figyelmetlensége miatt nem adta meg az elsőbbséget a vele szemben szabályosan közlekedő és egyenesen tovább haladni szándékozó autónak, így a járművek összeütköztek.

A balesetben az egyik sértett keze olyan súlyosan sérült, hogy annak mozgása beszűkült, ami maradandó fogyatékosságként értékelendő. A vétlen autóban utazó másik sérült szegycsonttörést szenvedett, ő azonban teljesen felépült a sérüléséből. A balesetben a vádlott is súlyosan megsérült.

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki a figyelmetlen autóvezetővel szemben. Ebben az esetben az ügyészség járművezetéstől eltiltás kiszabására is indítványt tett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában