Labdarúgás

2022.05.18. 10:58

Éld át! - ezt üzente a gyöngyösi edző az AC Milan meccse után

A korábbi gyöngyösi kapus, majd edző, Erdei Géza is egyike volt annak a 73 304 nézőnek, aki a helyszínen lehetett szemtanúja a feledhetetlen hangulatú AC Milan–Atalanta olasz bajnoki mérkőzésnek (2–0).

B. Cs.

Erdei Gézáék sokáig megemlegetik a milánói napokat

Forrás: családi album

– Régi álmom vált valóra azzal, hogy a kedvesemmel élőben láthattam az AC Milan hazai meccsét a Giuseppe Meazza (San Siro) Stadionban – mondta a heol.hu-nak Erdei Géza. – Magyar szemmel szinte felfoghatatlan, ami az olaszoknál a labdarúgást körbeveszi. Már órákkal a meccs előtt éneklő szurkolókkal voltak tele az utcák és a stadion felé a metró is. Az AC Milan mérkőzésére érkező autóbuszát ezrek várták az utcán, végig szurkolói rigmusokat énekelve. Azt csak később tudtuk meg, hogy Zlatan Ibrahimovicra ez milyen hatást gyakorolt. Mint az ismert, a klasszis csatár annyira tűzbe jött, hogy a jármű szélvédőjét belülről úgy ütötte, hogy az berepedezett.

A 48 éves mátraaljai tréner arról is beszámolt, hogy a melegíteni érkező játékosokat óriási taps és szurkolás fogadta.

– Maga a mérkőzés kiélezett, jó színvonalú és iramú csatát hozott – folytatta Erdei Géza. – Az első gólnál szinte felrobbant a stadion, a második találat pedig egy szinte egész pályás szóló után ritkán láthatóan szépre sikeredett. A lefújás után a játékosok és a vezetőedző együtt ünnepelt a szurkolókkal. A siker azt jelentette, hogy a Milan egy fordulóval a bajnokság vége előtt, kétpontos előnnyel vezeti a Serie A mezőnyét megelőzve a városi rivális Intert. Amennyiben a záró játéknapon a Rossoneri győz vagy döntetlent játszik a Sassuolo ellen, akkor az Inter eredményétől függetlenül megnyeri a bajnoki címet. Ez óriási örömet jelentene a piros-feketéknek, magam pedig szeretnék egyszer megélni hasonlót magyar pályán is. Azt javaslom mindenkinek, aki teheti, hogy élje át az élményt, mert szavakkal, videókkal nem lehet visszaadni, amit mi vasárnap Milánóban átélhettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában