Labdarúgás

2022.05.25. 18:12

Egri FC: szinte a semmiből vezetett az út egy év alatt az NB I-be (3. rész)

Az NB II-es jogon kívül nem sok minden állt rendelkezésre 2011 nyarán ahhoz, hogy az Egri FC a másodosztályban szerepeljen. Ám lőn csoda, a csapat újoncként egyből az NB I-be jutott. A tíz évvel ezelőtti aranyérmesekkel idéztük fel a 2011/2012-es diadalmenetet. (3. rész).

Bódi Csaba

Vojtekovszki Csaba (jobbra) edzőként is szerepet vállalt az egri labdarúgásban

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Vojtekovszki Csaba másodedzőként, Simon Antal vezetőedző közvetlen segítőjeként vállalt fontos szerepet az előre és a fentebb lépésben. A szakember nemcsak korábbi játékosként, hanem trénerként is dicső korszak részese lehetett a megyeszékhelyi futball képviseletében.

– Mivel az egri labdarúgás gyerekkorom óta végigkíséri az életemet, minden olyan siker fontos a számomra, ami a klubhoz köthető. A 2012-es bajnoki cím különösen az, mivel meg tudtuk mutatni, mi szükséges ahhoz, hogy újra minőségi futball legyen Egerben… – mondta a heol.hu-nak Vojtekovszki Csaba.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Heves megyei igazgatójaként tevékenykedő szakember örömmel idézte fel, mire emlékszel vissza legszívesebben abból az idényből.
– Sok szép élmény mellett leginkább az maradt meg bennem élénken, hogy újra élet költözött a stadionba és a megyei labdarúgás vérkeringésébe.

Trénerként is nagyszerű volt megélni a gyors előrelépést
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Vojtekovszki Csaba az első hely eléréséhez vezető útra így tekintett vissza.
– Ha belegondolok abba, hogy három héttel a bajnoki kezdés előtt még nem volt igazolt játékosunk, akkor mindenképp annak néhány embernek köszönhető a siker, akik rövid idő alatt kiváló szakmai döntéseket hoztak. Gondolok itt elsősorban Simon Antira, Vancsa Mikire vagy a stabil hátteret biztosító Jámbor Jánosra. De ha valakit mégis ki kellene emelnem az Simon Anti lenne, aki elkötelezett és következetes szakmai munkával sikerre vezette a csapatot.

Simon Antal munkáját külön kiemelte Vojtekovszki Csaba
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában