Oktatás

2022.07.01. 12:21

Átvették a diplomájukat a végzett hallgatók Gyöngyösön + fotók

Közel száz alap- és mesterszakon, valamint felsőoktatási szakképzésen végzett hallgató vette át pénteken ünnepélyes keretek között a diplomáját, vagy oklevelét a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusán.

Sz. Sz. I.

Sokan vették át most a diplomájukat

Dr. Bujdosó Zoltán főigazgató köszöntőjében arról beszélt, hogy hatalmas léptekben változik a világ.

– Amikor önök veszik át a diplomájukat, immár Kínában van a Föld legtöbb angolul beszélő polgára. A mai általános és középiskolásokat olyan szakmákra kellene részben felkészíteni, amelyek ma még nem is léteznek, s olyan technológiák felhasználásával, amelyeket még fel sem találtak. Amerikában már minden nyolcadik házasságot kötött pár az interneten ismerkedik össze. Önök most elhagyják egyetemünk nagy családját, de nagyon bízunk a mielőbbi viszontlátásban. Kérem, tartsák szem előtt, hogy a diploma, illetve az oklevél, amit ma a kezükbe vesznek, csak a tudásuk egy pillanatnyi állapotáról tanúskodik, útravalónak tökéletesen megfelel, de önmagában nem lesz elegendő ahhoz, hogy boldoguljanak az életben. Ezért a diplománál sokkal fontosabb az, ami a papír mögött rejlik, a tudás, a készségek, amit az oktatás folyamán igyekeztünk átadni – zárta gondolatait dr. Bujdosó Zoltán.

Szarka László, a Magyar Kereskedelmi Bank igazgatója kiemelte, hogy ami pár éve még érték volt, az ma már nem biztos, hogy megfelel a kor követelményeinek. 

– Képzett és megújulásra képes emberi erőforrás kell az újabb és újabb technikai vívmányok működtetéséhez. Legyenek az itt végzettek büszkék magukra, és a tanulmányaik végét tekintsék e feladat kezdetének  – fogalmazott Szarka László.

A végzett hallgatók nevében Lénárt Dóra köszönt el az egyetemtől és a diáktársaktól. Az ünnepségen a hallgatói önkormányzat nevében Trenka Marcell elnök átadta dr. Domán Szilvia egyetemi docensnek az Arany Kréta Vándordíjat, amit minden évben a hallgatók titkos szavazatai alapján ítélnek oda az adott tárgyból való felkészültség, a hallgatókkal szembeni korrektség, a leadott anyag érthetősége, a segítőkészség és követelményrendszerek teljesíthetősége alapján. Emellett köszöntötték az egyetem jubileumot ünneplő, valamint a nyugdíjba vonuló oktatóit, dolgozóit. Az diplomaosztó ünnepséget megtisztelte jelenlétével Ignácz Balázs, Heves megye kormánymegbízottja, Kárpáti István, Gyöngyös alpolgármestere és Szendrei László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves megyei elnöke is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában