Vita

2022.07.04. 16:49

Nem csitulnak az indulatok: nyílt levelet írt az egri városvezetés az EVAT igazgatótanácsának

Kérdéseket intéztek az igazgatótanácsnak az Eger Termál kft.-vel kapcsolatban.

HEOL

A városvezetés nyílt levelet írt

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Mirkóczki Ádám polgármester, Minczér Gábor és Farkas Attila alpolgármesterek az Evat Zrt. Igazgatótanácsa részére írt közös nyílt levelét változtatás nélkül közöljük. 

Az elmúlt időszakban a városvezetés számára érthetetlen döntések születtek az Eger Termál kft.-vel kapcsolatban. A számunkra tisztázatlan ügyek miatt kérnénk hivatalos állásfoglalást a cégcsoport igazgatótanácsától.

Ki és mi alapján döntött a strandbelépő jegyek megemeléséről? 

Mirkóczki Ádám polgármester úr 2022. június 3-án kelt levelében egyértelműen kifejtette, hogy a városvezetés nem támogat olyan jegyáremelést, ami az egrieket is érinti. Információnk szerint az egriek kárára történő díjszabás módosítással sem Molnár László igazgató úr, sem a cég felügyelőbizottsága nem értett egyet. Született-e az ügyben az igazgatóságnak határozata? Amennyiben igen, az erről szóló jegyzőkönyvet és határozatot ezúton kérjük részünkre eljuttatni.

Ki és mi alapján döntött a bérletrendszer átalakításáról?

A 10, 20, 50 alkalmas bérletrendszer bevezetésével rendkívüli módon megemelkedtek a rendszeresen úszni járók költségei, ezzel a döntéssel ismét pont a szolgáltatást leggyakrabban igénybe vevők terhei nőttek meg. Az előző bérletrendszer miért került megszűntetésre? Született-e az ügyben az igazgatóságnak határozata? Amennyiben igen, az erről szóló jegyzőkönyvet és határozatot szintén ezúton kérjük elküldeni. Az Eger Termál Kft. szerződést bontott a Városgondozás Kft.-vel, az ellátandó parkfenntartási,
karbantartási és takarítási feladatokra. Információink szerint, az Eger Termál Kft. felügyelőbizottsága kérte az EVAT Zrt.-t a cégcsoporton belüli vitás helyzet kezelésére. Az Igazgatótanács milyen lépéseket tett ez ügyben? Helyesnek tartják-e, ha az ilyen típusú munkákat a cég a piacra szervezi ki, ezáltal az elvégzett munkákért járó pénz sem maradt a cégcsoporton belül? A döntés éves szinten 47 millió forint bevételkiesést okoz a Városgondozás Eger Kft.-nek. Miből kívánja az igazgatótanács ezt a kiesett összeget pótolni?

Született-e az ügyben az igazgatóságnak határozata? Amennyiben igen, az erről szóló jegyzőkönyvet és határozatot is ezúton kérjük megküldeni a részünkre. 

Várjuk az igazgatótanács mielőbbi válaszát!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában