Épitkezés

2022.08.08. 16:21

Új körforgalmat kap a veszélyes csomópont, ahol nemrég munkagépbe rohant egy autó Gyöngyösön

Évtizedeken keresztül nem változott semmi a Deák Ferenc utca végén, most viszont biztonságosabb lesz.

K. B. L.

Zajlanak a munkálatok

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A Damjanich és a Vachott Sándor utcák kereszteződésében már látványosabb szakaszához érkezett a körforgalom építése. A veszélyes kereszteződés évtizedek óta nem változott, most azonban a Nyugati elkerülő úthoz kapcsolódó belterületi utak felújításának második ütemében ezt a csomópontot is rendben teszik. Horváth László, a térség országgyűlési képviselője közösségi média oldalán is kiemelte a beruházást, amint írta, nemrég a Kossuth utcában a sérült szegélyköveket cserélték. Ezzel együtt elbontották a Szent Bertalan utca és a Petőfi utca sarkán azt a járdaszigetet, ami már romos állapotú volt és a Petőfi utca felől balra kanyarodó autók és autósok életét keserítette meg.

Az országgyűlési képviselő szerint először a mostani aszfaltréteg tetejét marják, majd ezt követően a szerelvényeket szintbe állítják. Az új aszfaltréteget csak ezt követően terítik. Szintén folyik a munka a közvetlenül a vasútállomáshoz vezető Vasút utcában is. Itt új parkolóhelyeket alakítanak ki, új szegélyeket építenek. Az elhasználódott és kátyúkkal tarkított aszfaltot ebben az utcában is felmarják, s végül ide is új kopóréteg kerül.

– Köszönöm mindenkinek, aki hozzájárul ahhoz és tesz azért, hogy Gyöngyösön gördülékeny legyen az útépítések időszaka – emelte ki Horváth László. Majd azzal folytatta, hogy szintén köszönet illeti a közlekedőket, akik türelemmel és megértéssel viselik az útlezárásokat és a forgalmi rend változása miatti felfordulást a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában