Labdarúgás

2022.08.12. 13:51

Az FC Hatvan nem törné meg a lendületét, az Eger SE a Kórház utcában „gyógyulna”

A harmadosztályú rajtot remekül elkapott hatvaniak fővárosi ellenfelet fogadnak, az eddig pont nélküli egriekre pedig viharsarki vendégjáték vár az NB III. Keleti csoportjának 3. fordulójában.

Bódi Csaba

A hatvaniak eddig jól állnak a lábukon

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

FC HATVAN (5.)–PÉNZÜGYŐR SE (11.)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, vasárnap, 17.30. V.: Tóth Tamás (Kovács Z., Deme).

Heves megye és Budapest 2021/22. évi I. osztályú bajnokának összecsapására immár egy szinttel feljebb kerül sor. A Zoran Szpisljak irányította hatvaniak jó formában várják a Lászka Balázs vezette pénzügyőröket, amit az eddigi két bajnoki mérkőzés (–Hajdúszoboszló 1–1; –Eger SE 5–0) és a  létavértesi kupameccs 5–0-s sikere fémjelez. A fővárosiak a Tiszaújvárosban elért 3–0-s győzelem után Kisvárdán 2–0-ra kikaptak, míg az MK országos tábláján nem voltak érintettek. A vendégek egyik legjobbja a gólgyáros Biró Ákos, a 24 éves játékos tavaly 23 találattal végzett házi gólkirályként. 

A játéknap teljes programja
Forrás: adatbank.mlsz.hu

BÉKÉSCSABA II. (19.)–EGER SE (20.)

Békéscsaba, Kórház utcai Stadion, vasárnap, 13.00. V.: Dobai János (Dobos. Pálinkás).

A mezőny 20 együttese közül már csak három gárda nem szerzett pontot idén ősszel. Mivel ezek közül két csapat egymással játszik a Kórház utcában, legalább az egyik társaság esetében ez a fájdalmas helyzet változik. Az egriek nagyon remélik, hogy ez rájuk lesz érvényes.

Azt nem tudni, hogy az Encsen 120 perces csatában kiharcolt továbbjutás mennyit dobott a társaság hangulatán, az viszont aligha kérdés, hogy a megtépázott önbizalomnak jó tett. A Szekeres Adrián vezényelte ESE hétközben nemcsak edzett, hanem a társadalmi szerepvállalásból is kivette a részét. Hegedűs Dávidék Felnémet határában szemetet szedtek. Az esetleges csabai pontgyűjtéshez Petneházi Márk biztosan nem járul hozzá, mert a klub ugyan leigazolta az NB I-es múlttal rendelkező középpályást, a játékos a Hatvan elleni 5–0-s hazai vereség megtekintése után visszakozott a szerződtetésétől. 

A Keleti csoport állása
Forrás: adatbank.mlsz.hu

Kupáznak a hatvani hölgyek – Az FC Hatvan NB II-es női csapata az Eger SE együttesét egy hete vendégként 6–0-s győzelemmel búcsúztatta a Magyar Kupától. Szabados György gárdája a sorozat 2. fordulójában hazai pályán fogadja a szintén másodosztályú Monori SE-t. A Pest megyeiek elleni szombati párharc 17 órakor kezdődik a Népkerti Sporttelepen.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában