Programajánló

2022.08.18. 20:00

Nem unatkozunk az ünnepi hétvégén, megyeszerte szórakozhatunk

Rengeteg színes programot kínálnak egész Heves megyében az augusztus 20-ai hétvégére. Ezekből szemezgettünk.

F. V. E., B. K.

A kenyérszentelés ezúttal sem hiányozhat az augusztus 20-i programok közül

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Péntek

Eger Rengeteg színes program várja az egrieket az ünnepi hétvégén. Már péntek este elkezdődik a mulatság, a Felsővárosban a Nemzedékek terén 18 órától megemlékezés, kenyérszentelés lesz, s színpadra lép Herczeg Flóra és Sasvári Sándor is.
A Dobó tér este 8-tól lesz hangos, a Melody Maker zenekar koncert show-val készül. A slágerek egyveleg formájában szólalnak meg, minden dalból a legütősebb, legjobb részletek lesznek hallhatók, s egy hatalmas diszkóban érezheti majd magát a közönség. Ezután Dj Fagyi gondoskodik a remek, utcabáli hangulatról.
Este fél héttől tartják meg az Egri Lokálpatrióta Egylet hagyományos Fáklyás királyköszöntőjét. 

Szombat

Eger A Rotary Club Eger Patakparti kacsapartit rendez, a Ney Ferenc Tagóvoda sószobájára gyűjtenek, a Végvári vitézek terén 10 és 15 óra között báb- és dumaszínház, motoros felvonulás és zenés programok várják az érdeklődőket.
A Bazilikában 10 órakor ünnepi szentmise lesz, majd este 7-től kezdődik a városi ünnepség, ahol díszpolgár, pro agria és egyéb díjakat adnak át. Az est zárásaként közismert pop- és rockzenei dallamok csendülnek fel 20 órától a Szimfonik Lájk koncertjén. 

Pétervására Délelőtt fél tíztől a helyi katolikus templomban tartanak ünnepi megemlékezést államalapító királyunk és az új kenyér tiszteletére. Beszédet mond Eged István, a város polgármestere, a misét Dombi Ferenc plébános celebrálja. Itt tűzijátékot is rendeznek este kilenc órától. Az ünneplőket a Fő térre várják a látványosságra.

Parád Fél kilencre várják a település lakóit közös ünneplésre a katolikus templomba, ahol Mudriczki József polgármester mondja el ünnepi gondolatait, majd Dombi Ferenc atya celebrálja a misét. Ezt követően a templomkertben szentelik fel, és áldják meg az új kenyeret. Az ünnepi műsorról a helyi tehetséges diákok és a Palócbokréta Hagyományőrző Együttes gondoskodik. Itt este nyolc órától szabadtéri koncerteken szórakozhatnak a helyiek és a környéken élők a focipályán. Fellép az Ocho Macho együttes és a Hunorock formáció.

Recsk Délelőtt tíz órakor az óvodától indul az ünnepi felvonulás. A zenekarral kísért, népviseletbe öltözött kicsik és nagyok alkotta csoporthoz bárki csatlakozhat. A Szent István szobornál Nagy Sándor polgármester mond köszöntőt, majd koszorúkat helyeznek el az emlékműnél. A katolikus templomban 11 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, amelyre mindenkit várnak.

Sirok Szombaton délután négy órakor a Mátra Művelődési Központban kezdődik az ünnep. Itt Gál Zoltán alpolgármester tart megemlékezést államalapító királyunk tiszteletére, majd a Felsőtárkányi Hagyományőrző Táncegyüttes és a Váraszói Gyöngyvirág Citerazenekar adnak ünnepi műsort.  Az eseményen adják át az idei Sirokért kitüntető címet is az arra legérdemesebbnek. Az új kenyér megszentelésével és megszegésével ér véget a rendezvény.

Szilvásvárad Ismét megrendezik a Szilvásváradon Lipicai Nemzetközi Történelmi Lovasgálát 20-án 20 órától. A díszelőadás hazánk lovas történelmét mutatja be. Hatvanban  a Népkertben szombat este fél 9-kor TNT koncerten mulathatnak a résztvevők.

Gyöngyös A Fő téren is színes programokat kínálnak. Az ünnepség 10 órától kezdődik, lesz kenyérszentelés, majd 3-tól kezdődnek a zenés műsorok, 20 órakor Radics Gigi koncertezik. Poroszlón a rendezvénytéren 21 órától a Honey Beast gondoskodik a jó hangulatról, 

Füzesabony Az Ifjúság utca parkban 11 órától Kovácsovics Fruzsina tart koncertet gyerekeknek, majd habparty várja a kicsiket. Este 20 óra 30 perctől a Kowalksy meg a Vega formáció lép színpadra, majd tűzijáték és utcabál várja a mulatni vágyókat. 

Gyöngyöstarján Szombaton tartják a szüretkezdő vigasságot. Itt az ünnepi szentmise 10 órakor kezdődik, majd az azt követő kenyérszentelő után átadják az új bekötő utat, s délután fellépnek többek között Gáspár Laci és Gergely Róbert is.  

Heves Ismét megrendezik a városnapot. Délelőtt koszorúzás lesz a Szent István szobornál, majd 10 óra 30 perctől a művelődési házban díszünnepség veszi kezdetét. A főtéren délután fél 3-kor Janicsák Veca koncertjével kezdődik a mulatság, majd Nagy Feró és a Beatrice szolgáltatja a talp alá valót 17 órától, este 8-kor pedig Bereczki Zoltán is színpadra lép.

Andornaktálya Augusztus 20-án, szombaton tíz órától a Sarlós Boldogasszony templomban tartanak szentmisét, majd tizenegy órától a templom előtti parkban lesz ünnepség.

– A kenyérszentelés után a Szent Korona másolatot a templomból dobszó mellett kísérjük a parkban álló kopjafához, ahol Pitlu János nyelvkutató tart rövid megemlékezést, valamint a helyi nyugdíjasklub irodalmi körének műsorát hallhatjuk – tájékoztatott Barczi Zsolt polgármester.

Akik az ünnepség után át kívánnak menni az Ady Endre Közösségi Színtérbe a helyi hímző szakkör kiállításának megnyitójára, azokat zsíros kenyérrel és andornaktályai borokkal látják vendégül.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában