Duatlon, aquatlon

2022.09.26. 21:42

Iliny ott van, ahonnan ob-aranyakat hoztak az egri nők

Két sportág két országos bajnokságán szereztek medálokat a megyeszékhelyi triatlonozók.

B. Cs.

Garabás Gizella és Fodor-Fejes Adrian Adél

Forrás: Egri Futó és Triatlon Klub

A 200 lakost sem számláló kis nógrádi településen, Ilinyben rendezték a 4. Földrengető terepduatlon ob-t, amelyen két egri klub két versenyzője indult. Fodor-Fejes Adrian Adél beszámolója szerint a reggeli köd feloszlása után kisütött a nap és háromról gyorsan felmelegedett a levegő 16 Celsius fokra. A sprint távon négy kilométer futás után következett a 15 kilométer kerékpározás, majd másodjára két kilométeres futás teljesítése zárta a távot. 

A futópálya dimbes-dombos, homokos, füves és aszfaltos talajon haladt, míg a kerékpáros pálya is változatos, nehéz terepen, 8–10 százalékos emelkedőkkel, bőven tarkított vezetésű volt.

– Akadt olyan rész, ahol egyeseknek a lefelé menet is nehézséget okozott, ezért ők inkább tolták a kerékpárjukat. Ezen a szakaszon sikerült leelőznöm egy jóval fiatalabb versenytársamat, így a női mezőnyben megszereztem az abszolút harmadik helyet – mondta Fodor-Fejes Adrian Adél, aki az Egri Futó és Triatlon Klub tagjaként 1:25:49 órás eredménnyel a szenior IV. kategória első helyén végzett.

Hasonlóan eredményesen szerepelt az EVUK Gyógytanuszoda képviselője. Garabás Gizella a szenior II. kategóriát 1:28:35 órás idővel nyerte.

Két időponthalasztás után kerülhetett sorra a 2022. évi Aquatlon sprint országos bajnokság. A veresegyházi helyszínen az időjárás nem volt kegyes a versenyzőkhöz, mert a Pamut-tó hőmérséklete 17 Celsius fokra hűlt le, a levegő hőmérséklete pedig 13,5 fok volt a rajt időpontjában. Az indulás mellett 92 sportoló döntött, miközben a visszalépők száma majd' ötvenet számlált.

Az 1000 méteres úszáson engedélyezték a neoprén ruha használatát, amelyet a versenyzők 95 százaléka ki is használt. Az futást a környező erdő homokos talaján teljesítették a versenyzők, amelynek a hossza 5,3 kilométert tett ki.

Az Egri Futó és Triatlon Klub színeiben rajthoz állt Fodor-Fejes Adrian Adél a szenior IV. kategóriában 51:19-es idővel első helyezést ért el, csapattársa, Katona-Mező Ildikó pedig a szenior II-ben 52:31 perces idővel a második helyen zárt. 

Katona-Mező Ildikó és Fodor-Fejes Adrian Adél Veresegyázán is remekül teljesített
Forrás: Egri Futó és Triatlon Klub

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában