Tanácskozás

2022.09.27. 14:52

Intézmények működésének leállítása sem kizárt Gyöngyösön

A gyöngyösi Idősügyi Tanács képviselői találkoztak Hiesz György polgármesterrel.

Sz. Sz. I.

Nemsokára kiderül, mit tehet az önkormányzat

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi Idősügyi Tanács képviselői, a koronavírus-járvány miatt, a napokban hosszú idő után találkoztak ismét Hiesz György polgármesterrel, adta hírül az önkormányzat. A tájékoztatás szerint a városvezető a helyi nyugdíjas szervezeteknek arról beszélt, hogy nehéz időszak következik. Az energiaválság, az infláció és a gyengülő forint hatását az állampolgárok és az önkormányzat is a saját bőrén fogja érezni.

–   Folyamatban van az önkormányzat, valamint annak intézményei és cégei működésének energetikai felülvizsgálata. Ahol lehet, energetikai korszerűsítés következik az energiatakarékosságra törekvés jegyében. Arról egyelőre nem született döntés, hogy intézmények működését le kellene állítani, de ennek a lehetősége sem kizárt. A következő hetekben dől el, hogyan tudja kezelni az önkormányzat a megugró energiaárak problémáját. Mindenkinek fel kell készülnie a következő hónapokra – összegezte Hiesz György

A városvezető arról is beszámolt az Idősügyi Tanács tagjainak, hogy az önkormányzati segélyek folyósítására elkülönített keret megemelését tervezik annak érdekében, hogy segítséget tudjanak nyújtani azoknak, akik nehéz helyzetbe kerülnek az emelkedő árak és energiaköltségek miatt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában