Gyász

2022.09.29. 13:11

Elhunyt az Egri Dózsa hajdani csapatkapitánya

Jobbhátvédként a kezdő tizenegy legbiztosabb pontjának számított.

B. Cs.

Az Egri Dózsa 1971/72-es csapatában Kárpáti József az álló sorban balról a harmadik

Forrás: Vígh Tibor/facebook

Életének 79. évében elhunyt Kárpáti József. Az 1944. március 6-án Budapesten született labdarúgó az Újpesti Dózsa saját nevelésű fedezeteként ifjúsági válogatottságig vitte. A lila-fehérek NB I-es csapatában 1965. november 7-én mutatkozott be a Dorog elleni mérkőzésen (2–2). Tagja volt az 1965-ben NB I.-es bronzérmet szerzett csapatnak, ám a fővárosiaknál mindössze nyolc élvonalbeli meccsen lépett pályára. Az akkori klasszis játékosok között kevés játéklehetőséghez jutott, így a Megyeri útról 1967-ben az Egri Dózsa együtteséhez igazolt. 

A megyeszékhelyieknél hamarosan csapatkapitánnyá választották és jobbhátvédként a kezdő tizenegy legbiztosabb pontjának számított. 

A technikás, sportszerű és mindig megbízható védő 1972 őszéig szerepelt Egerben. Tagjai volt az 1970/71-es idényben ezüstérmesként az NB I.-be jutott együttesnek. Az edzőként Kovács Ferenc irányította alakulatban a következő játékosok voltak a csapattársai: Bulyovszky Miklós. Mészáros József, Tóth Tibor, Szonda György, Ambrus István, Berán Károly, Landi Ferenc, Tóth Miklós, Faliszek Sándor, Vígh Tibor, Czeczeli Károly, Bán kúti László, Kárpáti József, Tátrai Imre, Rajna György, Szűcs István. 

Kárpáti József az élvonalban összesen 94 mérkőzésen szerepelt és egy gólt szerzett.

Heves megyéből távozva a Fősped Szállítókhoz szerződött, majd pályafutása lezárását követően tehertaxisként dolgozott.

Az Újpesti Sportkrónika búcsúztatója szerint Kárpáti József szeptember 21-én hunyt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában