Labdarúgás

2022.09.29. 15:12

Egerben a Maklár ellen nyeretlenek viadala következik

Péntek este fél hatkor egerszalóki villanyfényes mérkőzéssel kezdődik a megyei I. osztályú bajnokság 6. fordulója. A további öt mérkőzésre szombaton azonos időpontban kerül sor. Ezek közül az egri párharc során két, eddig még nyeretlen csapat játszik egymással, ezt a meccset helyeztük górcső alá.

Bódi Csaba

Az elmúlt meccsekhez képest sok helyen változott a két csapat kerete

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Szombat, 15.00: 
 

EGER SE II. (12.)–MAKLÁR (11.)

Eger, Felsővárosi Sporttelep. V.: Nógrád megyei játékvezetők.
Az őszi idény idáig lejátszott négy mérkőzésének egyikén sem szerzett még pontot egri együttes. A miértre a gárda 19 éves kapusánál kerestük a választ. 
– Nagyon fiatal a csapat, egy-egy meccshelyzetben hiányzik az a rutin, ami befolyásolja a mérkőzés kimenetelét, azonban mindez fokozatosan javul – mondta Császár Dániel.

A klub saját nevelésű játékosa a Maklár elleni összecsapás kapcsán arról is beszélt, hol kell javulni és milyen erényeket kell felvonultatni annak érdekében, hogy győztesen vonuljanak le a pályáról

.– A pontrúgások levédekezésében és a helyzetkihasználásunkon mindenképpen javítani kell. Amennyiben ez sikerül és mindenki százszázalékos teljesítményt nyújt, akkor itthon tarthatjuk a három pontot.

Az alakulófélben lévő ESE II. távlati céljait illetően így fogalmazott Császár Dániel.
– A középmezőny reális cél lehet, ám kis szerencsével annak az eleje is meg lehet a bajnokság végén.

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

A makláriak két döntetlent és két vereséget hagytak eddig maguk mögött. Vagyis a győzelem egyelőre itt is hiányzik a palettáról. A tabella szerint igazi alsóházi derbire van kilátás, ahol egy tényező egészen bizonyos, mégpedig az, hogy a legalább az egyik csapat neve mellett több pont lesz a kilencven perc végén, mint volt előtte.

– Kiváló keretet alakított ki az egyesület a nyáron, amiért jár köszönet a vezetőknek – szögezte le a makláriak középpályása, támadója, Fügedi Tamás. 

– Több játékos is érkezett, akik emberileg és játéktudásban is nagy hasznára vannak a csapatnak. Akarati tényezőkben és agresszivitásban mindenképp javulnunk kell, legfőképp pedig az összpontosítás terén. Utóbbi hiánya sokszor a kapu előtt mutatkozott meg leginkább. Ezekben kell előbbre lépni, csapatként kell működni és dolgozni, akkor jön a siker.
A 29 éves futballista úgy véli, a gárda jóval többre hivatott attól, amit a jelenlegi helyezése mutat.

– A bajnokság kezdete előtt több pozitív visszajelzést kapott a csapatunk, többen az élmezőnybe soroltak bennünket. Ettől egyelőre messze vagyunk, azonban kemény munkával és alázattal sokaknak okozhatunk meglepetést a végén – zárta szavait Fügedi Tamás.

A további párosítás

Péntek, 17.30:
EGERSZALÓK (10.)–GYÖNGYÖSI AK (5.)
Egerszalók. V.: Németh Szabolcs (Csathó, Várallyay).
Szombat, 14.00:

ENERGIA SC GYÖNGYÖS (9.)–MARSHALL ASE (7.)
Gyöngyös, Sport út. V.: Szigetvári Márk (Bodó, Nyitrai).

Szombat, 15.00:

BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (2.)–BESENYŐTELEK (13.)
Bélapátfalva. V.: Szigetvári Zsolt (Juhász Á., dr. Kincses). 

HERÉD (6.)–LŐRINCI (3.)
Heréd, Markó Ferenc Sporttelep. V.: Jakab Máté Attila (Bíró Zs., Molnár L. – Pest megyeiek).

GYÖNGYÖSHALÁSZ (4.)–FÜZESABONYI SC ERŐSS ÚT (1.)
Gyöngyöshalász. V.: Harnos Csaba (Kecskés, Lovas).
Szabadnapos: Hevestherm-Hevesi LSC (8.)

A bajnokság állása
Forrás: adatbank.mlsz.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában