Állatkínzás

2022.10.01. 11:27

Agyonlőtt kutya Domoszlón: az összes körülményt vizsgálja a rendőrség

A tettes azt mondta, ő csak rá akart ijeszteni az ebre.

Sz. M. L.

Forrás: Szurkolók az Állatokért Alapítvány

Lelőttek egy kutyát Domoszlón még augusztusban. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányságtól arról érdeklődtünk, hogy tettek-e feljelentést az állat halálával kapcsolatban? Tájékoztatásuk szerint az eset összes körülményét büntetőeljárás keretében vizsgálja a Gyöngyösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Mint ahogy arról annak idején beszámoltunk, légpuskával lőttek nyakon egy kutyát, az állat emiatt elpusztult. Az eb gazdái az udvaron beszélgettek, amikor egy lövést, majd nyüszítést hallottak. A szomszéd lőtte le a kutyát azért, mert az átment az udvarára. Az illető azt mondta, hogy nem akarta megölni, csak rá akart ijeszteni.

Augusztus végén egyénként a Szurkolók az Állatokért Alapítvány tagjai is Domoszlóra érkeztek a halott kutya, és az eset körülményei miatt. Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány alapítója elmondta, a tettessel és a gazdákkal is beszéltek, akik nem akadályozták meg, hogy átjusson az eb.

–  Senki nem örült a jelenlétünknek, vélhetően azért, mert ebben az ügyben mindenki hibázott – közölte akkor portálunkkal. – Mi ezt az ügyet is végigvisszük, végigkísérjük. A fiatalember családja egyébként felajánlott egy másik állatot a lelőtt kutya helyett, amit a család akkor elfogadott, de átgondolták, és mégsem fogadják el. Mi azért arra is felhívtuk a figyelmet, hogy nem lehet mindent pénzzel elintézni, nem úgy működik, hogy lelőjük valaki kutyáját és utána ha ügy van belőle, veszünk nekik egy másikat.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában