Akció

2022.12.06. 16:32

Az utak jó „gyerekei” a Mikulásnak beöltözött rendőrtől vették át az ajándékukat + fotók

Mikulás akciót tartott kedden délelőtt a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága a megyeszékhelyen, a Kistályai úton lévő buszfordulóban.

S. S.

Rendőr Mikulás osztott ajándékokat a helyesen közlekedőknek

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A több mint tíz éve rendszeresen megrendezett akciónak ugyan az időjárás – szinte végig szakadt az eső – nem nagyon kedvezett, ez azonban nem akadályozta a rendőröket abban, hogy a közúti ellenőrzés során annak az autósnak, akinél mindent rendben találtak, ajándékot adjanak. Ezúttal egy Mikulásnak beöltözött rendőr volt a hatósági emberek segítője.

Erdélyi Róbert rendőr alezredes, a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára az akció kezdetekor portálunknak elmondta, hogy most nem a szankcionálás a céljuk, ezért, ha valami nem stimmel, nem nagyon büntetnek, virgácsot nem adnak. Nézik egyebek között, hogy mennyire készítették fel a téli időszakra a járműveket, rendesen működik-e a világítás, az irányjelzők, milyen állapotban vannak a gumiabroncsok.

– Igaz, hogy Magyarországon sajnos nem kötelező a téli abroncs használata, de azért ennek hiányában a járművezetőnek felvilágosítást adnak arról, hogy mennyire fontos lenne a téli gumik használata – fogalmazott a kiemelt bűnmegelőzési főelőadó.

Erdélyi Róbert beszélt arról is portálunknak, hogy a statisztika megyénkben a halálos balesetek számának minimális növekedését mutatja. A média segítségét is igénybe véve igyekeznek ezért felhívni az autósok figyelmét a téli közlekedés sajátosságaira. Reményeik szerint az év hátralévő részében levihető úgy a balesetek száma, hogy az adatok ne legyenek rosszabbak a múlt évinél, esetleg kisebb csökkenés álljon elő a tavalyi évhez viszonyítva.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában