Bródy-díj

2022.12.07. 11:30

A legkiválóbb könyvtárosokat ismerték el Egerben

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár tavaly két díjat alapított azzal a céllal, hogy elismerje azoknak a munkatársaknak a tevékenységét, akik folyamatosan kiemelkedő szakmai munkát végeznek az intézményben. Ebben az évben is kiosztották a díjakat.

F. V. E.

A díjazottak balról: Fekete Ildikó, Veresné Lefler Katalin, a jobb szélen Mihály Andrea. Jobbról a második Tőzsér Istvánné

Forrás: Beküldött fotó

– A Bródy-díj odaítélésekor fontos szempont volt az újszerű és hatékony módszerek kidolgozása, azok gyakorlatba történő átültetése, illetve a közösségért végzett kiemelkedő munka, az elkötelezett szakmaszeretet és tudás. Az év könyvtárosa vándordíj pedig annak a kollégának a tevékenységét ismeri el, aki az adott év során magas szintű szakmai munkát végzett és ezzel kivívta a kollektíva elismerését is. Mind a két díjra a vezetők, illetve az intézmény munkatársai tehettek javaslatot. Míg a Bródy-díj odaítélésében az igazgató és az igazgatóhelyettesek döntöttek, addig a vándordíjat a kollégák szavazatai alapján kapta a díjazott – mondta el portálunknak Szécsényi Orsolya könyvtáros. 

A két díjat az intézmény év végi összdolgozói értekezletén Tőzsér Istvánné igazgató adta át. Bródy-díjban részesült Mihály Andrea gyűjteményszervezési csoportvezető és Veresné Lefler Katalin könyvtáros. Az év könyvtárosa vándordíjat Fekete Ildikó könyvtáros kapta.

Mihály Andrea 28 éve az intézmény elkötelezett dolgozója, aki ez idő alatt a könyvtári munka több területén is kipróbálta magát, s mindenhol folyamatosan kiváló minőségű szakmai teljesítményt nyújtott. Megbízható, pontos, precíz munkáját jelenleg a gyűjteményszervezési csoport vezetőjeként végzi. Az új feladatokra nyitott, rugalmas, jól együtt tud működni a könyvtár más szervezeti egységeivel. Több mint két évtizede a Minőségirányítási Tanács aktív tagja, önállósága, innovatív hozzáállása meghatározó a folyamatközpontú gondolkodás, folyamatszabályozás területén. Mindezek mellett kiváló előadó, tudását magas szinten képes megosztani másokkal. Egy évtizede a Közalkalmazotti Tanács, jelenleg Üzemi Tanács vezetője, segítőkészsége, empátiája, a közösségben, a közösségért végzett munkája kimagasló. Szakmaszeretete, a minőségi szemlélet iránti elkötelezettsége, tudása, kiegyensúlyozottsága és kedves egyénisége méltán követendő példa a könyvtáros szakmai közösség számára.

Veresné Lefler Katalin magasan kvalifikált szakember, aki példamutató szakmai tudással, alázattal végzi munkáját. Sokoldalúságát, szakmai elhivatottságát nemcsak a könyvtárhasználók, hanem közvetlen munkatársai is elismerik. Mindig energikusan veti bele magát a napi feladataiba, gyorsan és minőségi módon dolgozik. Munkájában kezdeményező, pontos, precíz és kellően motivált. Törekszik a szakmai fejlődésre.

Lelkiismeretesen segíti, tanítja, mentorálja az egyetemi és főiskolai hallgatókat. Iskolai és egyéb látogatócsoportok számára könyvtárbemutató, könyvtárhasználati foglalkozásokat vezet. A könyvtártúrák megszervezésében és lebonyolításában aktívan vállal szerepet. Türelemmel segíti a nyugdíjasokat a digitális írástudás elsajátításában a kezdő és haladó szintű informatikai foglalkozásokon. Innovatív magatartásával, emberségével munkatársait is ösztönzi a változásokhoz való folyamatos alkalmazkodásra.

Fekete Ildikó munkába állása óta a könyvtár fontos tagja, 1983-tól tájékoztató könyvtáros, élete első és egyetlen munkahelyén a Bródy Sándor Könyvtárban. Széles tájékozottsága, irodalmi műveltsége igazi könyvtárossá avatja. Neve egybeforrt az idegennyelvi gyűjteménnyel, ahol szakmai munkájával kiemelkedő teljesítményt nyújt. Az idegennyelvi gyűjtemény kialakítása az egykori Ifjúsági Házban hatalmas előrelépést jelentett. E gyűjtemény gyarapítása, gondozása, a tájékoztatási feladatok mind olyan tevékenységeknek bizonyultak, amelyeknek maximálisan eleget tudott tenni.

Az általa szervezett angol, német nyelvű társalgási délutánok nagy népszerűségnek örvendenek. Olvasóklubja, kakaó- és teadélutánjai rendszeres és kihagyhatatlan alkalmakat jelentenek nyugdíjas és fiatalabb olvasóinknak egyaránt. Segítőkészségének sok-sok elégedett olvasót köszönhetünk. A Plázakönyvtárnak is gyakori házigazdája. Rendszeres programjaiért a Bervai Idősek Otthonának lakói is nagyon hálásak. Példamutató szakma szeretete, tudása, elkötelezettsége mindannyiunk előtt példaként állhat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában