Jégkorong

2022.12.08. 19:01

Eger Stars Hockey Club: jég nélkül, de rendkívül elszántan és eredményesen

A küzdeni akarás szembetűnő, az ellenfelek edzői elismeréssel adóznak az idén augusztusban alapított Eger Stars Hockey Club Sportegyesület fiataljai előtt.

Bódi Csaba

Az egriek U12-es korosztályú csapata legutóbb Hatvanban szerepelt

Forrás: Eger Stars HC

Nem csekély kihívást jelent az edzők, a játékosok és szülők számára, hogy a 2022/2023-as szezont sajnálatos módon jégpálya nélkül kell átvészelniük a sportág egri híveinek. A lelkesedés és a tenni akarás azonban oly mértékű, hogy mindezek ellenére a szezon elején sikerült új versenyzőket leigazolni, bizonyítva a szeptember elején tartott sportágválasztó sikerességét. Az új igazolások már az őszi tornákon megmutathatták a tehetségüket. 

Rendkívüli összefogásról tesz tanúbizonyságot, hogy idén augusztusban a szülők Eger Stars Hockey Club Sportegyesület néven saját klubot alapítottak, hogy az Egri Városi Sportiskolával (EVSI) együttműködve az egri jégkorongot szervezett formában is támogathassák.

Az EVSI a 2021/22-es szezonban az U8-as és az U10-es korosztály versenyeztetésére vállalt kötelezettséget. A 2022/23-as idényben már U12-es korosztályt is indította a Fülöp Csaba vezette egylet és a tervek között szerepel az idősebb gyerekekkel történőfoglalkozás is.

„Mindhárom korosztályban lezajlottak az első tornák, amelyeken a tisztes helytállás volt a cél. Az ellenfelek már jóideje jégen vannak, így nem volt könnyű dolgunk a pályán. A gyerekek minden tőlük telhetőt megtettek, a küzdeni akarásuk annyira szembetűnő volt, hogy a többi csapat vezetőedzői is elismerésüket fejezték ki irányukba” – szerepel a Eger Stars Hockey Club SE tájékoztatójában.

Akad, aki egyénileg, saját módszerével fejleszti képességeit
Forrás: Eger Stars HC

Bár ezekben a korosztályokban még hivatalosan nem számolják a gólokat, a sátoraljaújhelyi torna rendkívül eredményesen zárult. Mindenki meglepetésére négy mérkőzésből hármat magabiztosan nyertek az egriek. Ezzel kicsit „történelmet írtak a jégre”, ugyanis senki nem számított arra, hogy egy hátrányból induló, jégpálya nélküli csapat ilyen eredményre képes. A további tornák helyszíneként Hatvan, Miskolc és Kazincbarcika szolgál, ahová szívesen látják a sportág iránt érdeklődőket, az esetleges új csapattársakat és a szurkolókat.

A floorball, mint segítség – Az Eger Stars csapata jeges edzések hiányában hetente kétszer (szerdán és pénteken 18 és 19 óra között) száraz edzéseket tart a Hunyadi Mátyás Általános Iskola tornatermében floorball formájában. A rokonsport rendkívüli mértékben fejleszti a gyerekek csapatban történő együttműködését és a mozgáskoordinációt. Minden érdeklődőt szívesen fogadnak, bármikor lehet hozzájuk csatlakozni.

Az eddigi tornák

November 4., Dunakeszi: U10
November 13., Budapest, Vasas Jégcentrum: U8
November 19., Sátoraljaújhely: U10
November 20., Miskolc: U12 (3x3)
November 27., Miskolc: U8
December 4., Hatvan: U12 (3x3)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában