Jövedelem

2023.01.27. 18:23

Kölcsönösen támogatott bérmegállapodás jött létre a tárgyaló felek között a Bosch hatvani gyárában

Megszületett a bérmegállapodás a Bosch hatvani gyárában.

HEOL

Az idén huszonöt éves hatvani Robert Bosch Elektronika Kft.-nél a termékportfólió nagyon gyorsan változik a jövőorientált, komplex és csúcstechnológiát jelentő elektromos vezetési rendszerek felé

Forrás: Bosch.hu

Január 25-én hosszú tárgyalást követően megállapodást kötött a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. és az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete (ÉTMOSz) a 2023-as béremelésekre vonatkozóan. A tárgyalások során a felek álláspontja közeledett egymáshoz, melynek eredménye egy konszenzuson alapuló, kölcsönösen támogatott megállapodás lett.

A hatvani Bosch gyár fizikai munkakört betöltő munkavállalói a meglévő – 2023 első félévében átlagosan 15 százalékos, majd 2023. július 1-jétől további 2,5 százalékos – alapbéremelésen felül további 3,5 százalékos bérnövekedést kapnak, amely több elemből tevődik össze. Az alapbéremelés az idén így összességében az év második félévtől átlagosan 19 százalék. Ezenfelül további új bérelemeket is bevezetnek – tudta meg portálunk a magyarországi Bosch-csoporttól.

A Bosch számára a munkavállalók véleményének meghallgatása és a munkatársakat képviselő szervezetekkel történő egyeztetés az egyik leghatékonyabb módja a párbeszédnek. Mint írják: „örülünk, hogy sikerült közös álláspontot kialakítani. A hatvani Bosch gyárban a termelés zavartalan, a teljes kapacitással történő működés mindenki hosszú távú érdeke. A Bosch-csoport leányvállalatainál Magyarországon minden évben a piaci környezetnek megfelelően és a törvényi előírások maradéktalan betartása mellett tárgyalunk a bérekről. A fizetéseket minden esetben úgy kell meghatároznunk, hogy a munkavállalók korrekt bérezést kapjanak és a vállalat versenyképessége is megmaradjon. A béremelés mértéke általában vállalatonként és tevékenységi területenként eltérő, amelyet az adott vállalat eredménye is befolyásol és függ az egyéni teljesítménytől is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában