Tanyaromantika

2023.01.29. 14:36

Gumicsizmára cserélte a rendőr egyenruhát: poroszlói tanyára költözött + videó

Idén már közel 100 kisbirka született a poroszlói birtokon.

F. V. E.

Apostol Nikolett

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Apostol Nikolett korábban Bélapátfalván élt, és ahogy arról már beszámoltunk, rendőri hivatása mellett kezdett el foglalkozni házi szörpök, lekvárok és szószok készítésével. Eleinte csak azért alkotta meg ezeket, hogy kisfiának egészséges élelmiszereket adhasson, majd ajándékba és eladásra is gyártott, s felkerült a Bükki Nemzeti Parki Termék Védjegy listára is.  

Apostol Nikolett nemrégiben Poroszlóra költözött a párjához, náluk forgatott a TV2, és a Mokkában bemutatták, milyen az élet a tanyán. 

Hatalmas, többszáz hektáros birtok, pár napos cuki báránybébik, tisztavérű, nemes lovak és végtelenül barátságos szamár járulnak hozzá az irigylésre méltó tanyasi romantikához, derül ki a felvételből. 

A Poroszló határában található Aranyosi Dombi Tanyára költözött Bélapátfalváról Apostol Nikolett a kisfiával, hogy vőlegényével régi álmukat váltsák valóra, vagyis növényeket termesszenek és állatokat tenyésszenek a legnagyobb szeretetben. 

A tanyasi lét egy életforma, teljes embert igényel, ott nincs szabadság, hétvége vagy ünnepnap, mindig akad tennivaló. Nikolett hét hónapos terhesen is gumiczizmába bújva dolgozik, ellátja az állatokat. Megmutatta a kedvenc szamarát, Mollit és az alig egy hetes kisbárányt is. 

– Idén 80-100 kisbirkánk lett már, és a következő turnus nyáron várható. Vidéki lányként nekünk is volt pár állatunk, itt azonban száz fölött vannak csak a birkák, s ez rengeteg munkával jár. A kisfiamat elindítjuk az iskolába, aztán 8-tól körülbelül 11 óráig kint vagyunk, ellátjuk az állatokat. Utána jön a főzés, mosás, és délután kettőtől megint kint vagyunk egészen sötétedésig – részletezi Apostol Nikolett, aki nem csak az állatokat gondozza, tavasztól őszig a nagymamája receptje alapján főzi, gondosan készíti a lekvárokat, szörpöket.

A fiatal párnak bármennyire is nehéz, mégsem teher számukra a tanyasi életforma, hiszen minden állathoz ragaszkodnak, szinte családtagként szeretik őket, s rengeteg viszont szeretetet kapnak tőlük, ami mint mondják, mindent megér, hangzik el a TV2 videójában. 

A tanyasi életről Facebook-oldalukon is beszámolnak, bemutatták például az egyik újszülött báránykát is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában