Lakossági fórum

2023.03.28. 19:48

Az egri elkerülő nyomvonaláról nem Budapesten akarnak dönteni

Lázár János is eljött az egri elkerülőről tartott fórumra a Tiszkbe.

HEOL

Lázár János is megjelent a lakossági fórumon

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Kedd este hat órától tartottak fórumot az egri elkerülőről a tervezőkkel és az Építési és Közlekedési Minisztérium szervezésében. Pántya József a minisztérium útépítésért felelős helyettes államtitkára a kérdésekre válaszolva elmondta, az egri szakasz külső és belső nyomvonala is jó. Mindkettő megépíthető és nem Budapestről akarják eldönteni, hogy mi a jó az egrieknek. 

Arra is kitért, hogy a Bükki Nemzeti Park Igazgatósággal egyeztettek, a Natura 2000-es területek érintettsége révén alakult ki a mostani felnémeti két nyomvonalterv. Dr. Pajtók Gábor kiemelte, segít abban, hogy egyeztessenek még az igazgatósággal, hogy egy felüljáró esetleg megvalósítható-e, s így jobban elkerülné az út a lakott területet. 

Dr. Pajtók Gábor a lakossági fórumon
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Lázár János építési és közlekedési miniszter is megérkezett az eseményre annak kezdete után. Egy felszólaló véletlenül miniszterelnöknek szólította Lázár Jánost, aki köszönettel fogadta az üdvözletet, de kérte, egyszerűen szólítsák a nevén.

– Nehogy valami félreértés legyen ebből a Fideszen belül. Úgyis van már elég – reagált némi humorral a miniszter, derültséget okozva az egyébként némileg feszült hangulatú rendezvényen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában