Lakossági fórum

2023.03.28. 20:42

Elállnak az elkerülő belső nyomvonalától, jelentette be Lázár János Egerben

Tervezik a külsőt, megnézik van-e még lehetőség a kettő között.

Sz. M. L.

Lázár János a fórumon

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Lázár János építési és közlekedési miniszter a ma esti lakossági fórumon kiemelte, számos tény elsikkadt a korábbiakban, mikor az elkerülő társadalmi tervezése folyt. Fontos, hogy beszéljenek egymással, ezért is jött személyesen. Kiemelte, 20 évig képviselő, 10 évig polgármester volt, számos ilyen problémával találkozott.

– Nem kell meggyőzni arról, hogy senki nem akar úgy élni, hogy a házától 100 méterre egy út dübörög. Ha az ország anyagi lehetőségei engedik és lesz módunk építeni, akkor semmiképp sem építünk olyat, ami az egriek számára nem elfogadható.

– Kértem, hogy a helyi politikai lökdösődés helyett szervezzenek fórumot. Próbálják megérteni, hogy mi a probléma. Egernek nincs erre elég pénze, ez állami beruházás. Én, amiről beszélek, azt meg is csinálom. Azért tartom ezt fontosnak elmondani, mert volt, akinek volt 20 éve és nem csinált semmit. Teljesen felesleges volt az útból politikai kérdést csinálni, teljesen felesleges népszavazást tartani. Még egyszer mondom: mi jó dolgot akarunk létrehozni, nem az egriek ellen fogunk utat építeni. Olyan utat, mely az önök egészségét, jólétét károsítja, nem fogunk megvalósítani. Egyébként Eger városának van lehetősége beleszólni abba, hol épüljön az út, hiszen a helyi építési szabályzat teszi lehetővé, hogy megépüljön a belső nyomvonal. Javaslom, hogy először a városházán tegyenek rendet – emelte ki Lázár János az esemény végén. Hozzátette, azt a megoldást keresték, amely jó és pénzügyileg megvalósítható.

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Ugyanakkor nem lehet általános megoldásokat alkalmazni, helyi megoldás kell. Ne feltételezzék, hogy mi nem tudunk belegondolni, hogy egy élet munkája van a házakban.  A belső nagyjából 75-80 milliárd, a külső 90-100. Annak, hogy az ország fejlődjön, ára van. Olyan nyomvonal, amellyel nem avatkozunk be a természetbe, elég közel és elég távol van, és megfelel a szerepének, nem lesz. Én azt mondom, tervezzék meg a külső nyomvonalat, a belsőtől elállunk. Ugyanakkor megnézzük, hogy van-e olyan ettől bentebbi nyomvonal, amely megvalósítható. Azt is kiemelném, hogy majd a belvárosból a járműveket ki kell szorítani szabályozással néhány év múlva – emelte ki és kérte azt, hogy mindenkinek aki egyéni problémát ismertetett a fórumon írják le az észrevételeit és elérhetőségeit, hogy megoldhassák azt. 

Hozzátette, érti, hogy sokan le akarják kaszálni az elkerülő ügyét politikai célokra a jövő évi választások miatt, de ő szakmai mederbe szeretné terelni az ügyet.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában