Emlékezés

2023.05.28. 15:29

A Külsősor úton meghalt Viktorra is emlékezik az Egerből a Mátrába motorozó menet

Minden hétre jut halálos motoros baleset, az Egerből vasárnap induló túra szervezője márciusban veszítette el legjobb barátját egy balesetben.

Túra az elhunyt motorosok emlékére - Egerből Mátraházára.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Egerből Füzesabonyon és Gyöngyösön keresztül Mátraházára indul vasárnap délelőtt motoros emléktúra fél tizenegykor a Tescotól. Tamás Andrea az elhunyt motorosokra emlékezve szervezi az eseményt. Mint mondta, amikor meghalt a legjobb barátja, mindenki erről beszélt a környéken. Kiss Viktor március 25-én a Külsősor úton szenvedett balesetet, miatta szervezte a túrát, őt szeretné ezzel elbúcsúztatni.

- Március 25. óta pedig csak egyre több motoros halt meg, sajnos körülbelül minden hétre jutott két haláleset. Legtöbbször azért, mert kihajtanak a motorosok elé, mert nem tudják felmérni a sebességüket. De lehet, hogy az is közrejátszik, hogy még nem volt igazán jó idő, és a szezon elején még a motorosoknak is vissza kell szokniuk. Az az igazság, hogy egy kis napsütés és már nem nagyon bírunk bent ülni a szobában. Ha hideg az aszfalt, hiába süt a nap, nagyon vigyázni kell – mondta Andrea.

A szervező szerint a cél egyebek között az, hogy megemlékezzünk azokról, akik már nincsenek velük, de ilyenkor mindenki magába is néz egy kicsit, hogy vele is megtörténhet a baj. Sokkal jobban átértékeli az életet és jobban odafigyel arra, hogyan vezet.

– Az a baj, hogy a motoros társadalmat elítélik az emberek. Közöttünk is vannak olyanok, akik túl gyorsan mennek, vagy megszegik a szabályokat, de mindig megkapjuk az általánosítást. A motorosokat ért baleseteknél legtöbbször nem a motor vezetője a hibás, mindig előre gondolkodunk, hogy ugyan a másik megadja-e az elsőbbséget. Sajnos nagyon sokszor nem. És van, hogy hiába figyelünk mindenre is az úton – fogalmazott Tamás Andrea.

Túra az elhunyt motorosok emlékére
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Mint mondta, a Külsősor úton elhunyt barátjáról negatív vélemények születtek, mert azt állították valakik, hogy videózni akarta magát, csak abból kiindulva, hogy kirepült a zsebéből a telefon. Ő nagyon jó ember volt, mindenkinek segített, mindenki szerette, és ő pont nem az az egykerekezős, száguldozós ember volt. Úgy emlegették, ahogyan nagyon nem érdemelte volna.

– Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy sosem tudhatjuk, hogy meddig tart az életünk, ha nem vigyázunk rá. Az autósoktól pedig több figyelmet kérnénk, jön a szezon, most már indulnak a motorok is, négy hónapunk van kiélvezni a jó időt – emelte ki Tamás Andrea.

A szervező 50-70 résztvevőre számított az előzetes bejelentkezések alapján. A motorosok gyászszalaggal vágtak neki az útnak, nagyon köszöni nekik, hogy akár 200 kilométerről is eljönnek. Vasárnap, tíz órától gyülekeztek és 10 óra 30 perckor indultak az egri Tescotól a 25-os főúton Füzesabonyba (MOL benzinkút), ahol még többen is csatlakoztak hozzájuk, innen fél tizenkettőkor indultak tovább. A 3-as főúton Gyöngyösre gurultak, ahonnan egészen Mátraházáig rendőri felvezetéssel mentek. Tamás Andrea hozzátette, augusztus végén a Kéktúrával is meg szoktak emlékezni az elhunyt motorosokról.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában