Kézilabda

2023.06.05. 15:26

Lengyelországból érkezett védekező specialista a gyöngyösiekhez

Véglegessé vált a HE-DO B. Braun Gyöngyös 2023/2024-es kerete, amelyben öt új játékos kapott helyet.

S. K.

Érkeznek az új játékosok

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Kilenc játékos távozott a szezon végén az NB I.-ben hetedik, friss Ligakupa-ezüstérmes HE-DO B. Braun Gyöngyös férficsapatától. Gábori Máté hat, Gerdán Tibor öt és fél, Halász Levente három, Dino Hamidovic kettő, Bartucz László és Menyhárt Máté egy-egy év után intett búcsút a mátraaljai gárdának, míg Gulyás Máté, Karnok Donát és Mátyás Balázs saját nevelésű játékosként döntött a klubváltás mellett. A távozók pótlására öt új játékos érkezéséről adtak hír a Mátraalján.

Arról már korábban beszámoltunk, régi-új játékosként csatlakozik a gyöngyösiekhez Ubornyák Dávid. A 24 éves irányító, átlövő egy év után távozik Tatabánya együttesétől és a több játéklehetőség reményben szerződik vissza a Mátraaljára, akit követ a 19 éves amerikai válogatott kerettag balszélső, Edwards Olivér is. Kapusposzton a Fejér B.Á.L. Veszprém gárdájától érkező Podoba János jelenthet pótlást Bartucz távozására.
A minap az is napvilágot látott, hogy gyöngyösi színekben folytatja pályafutását az elmúlt két szezonban Tatabányán szerepelt Bodor Márk is. A 23 éves balátlövő mellett új játékosnak számít a lengyel védekező specialista Tomasz Pawel Pietruszko is, aki a hazája élvonalban szereplő MKS Zagłębie Lubin csapatától érkezik.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös 2023/2024-es kerete

KAPUSOK: Alekszandar Tomics (szerb), Gyánti Barnabás, Podoba János
JOBBSZÉLSŐK: Lakosy Máté, Jaros Olivér
JOBBÁTLÖVŐK: Lucian Bura (horvát), Schäffer Zsolt, Nagy Ádám
IRÁNYÍTÓK: Martin Potisk (szlovák), Gráf Martin, Schmid Péter
BEÁLLÓSOK: Hegedüs Márk, Jóga Norbert, Tomasz Pawel Pietruszko (lengyel)
BALÁTLÖVŐK: Nkousa Dávid, Ubornyák Dávid, Bodor Márk  
BALSZÉLSŐK: Varsandán Milán, Edwards Olivér (amerikai-magyar), Gyallai Bercel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában