Sikkasztás

2022.05.16. 09:58

Vásárlónak adta ki magát, aztán simán ellopta a kocsit a tatabányai parkolóból

Az eladónak azt mondta, szerelőhöz viszi az autót, hogy kiderüljön, érdemes-e megvennie. Pár nap múlva eladta másnak, ami nem is volt az övé.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járásbíróság május 17-én, kedden tárgyalja annak a férfinak az ügyét, aki autóvásárlási szándékát eljátszva ejtett át egy tatabányai tulajdonost. A vádirat szerint 2020 júniusában a sértett értékesíteni kívánta a tulajdonát képező kocsit. A vádlott ekkor jelentkezett a sértettnél, azzal a szándékkal, hogy
megvásárolná a járművet.

A két fél megállapodott abban, hogy a vádlott elviszi a járművet egy autószerelőhöz, és amennyiben a személygépkocsi működőképes, az adásvétel részleteit megbeszélik. A vádlott 2020. június 15-én el is vitte a kocsit egy tatabányai parkolóból, azonban innentől nem egészen a megbeszéltek szerint zajlottak az események. A férfi ugyanis az autó árát nem fizette ki, ám a járművet sem szolgáltatta vissza.

Sőt, a vádlott a kocsit néhány napon belül eladta egy ismeretlen személynek. A bűncselekmény elkövetési értéke 100 ezer forint, amely a nyomozás során nem is térült meg. A május 17-i folytatólagos tárgyaláson a bizonyítási eljárás tanúk meghallgatásával folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!