Időjárás

2022.05.23. 07:02

Citromsárga figyelmeztetés a megyére: 2 nap is heves zivatarokra kell készülni

Komárom-Esztergom megyére kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. A térségünk felett átvonuló hidegfront gyors látogatást követően hamar távozik is.

Kemma.hu

Budapest, 2020. június 18. Vihar után összegyûlt esõvízben elakadt személyautó a fõváros X. kerületében, a Maglódi úton 2020. június 18-án. MTI/Mihádák Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

Nyárias napok elé nézünk, azonban nem maradunk szárazon. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint, térségünkben kedden és szerdán is erősen gomolyfelhős lesz az ég, záporok, heves zivatarok válthatják egymást. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre és szerdára már ki is adta Komárom-Esztergom megyére az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést a zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat. Kedd estétől északnyugaton a délelőtti órákat követően újra kitörhetnek zivatarok. Az északkeleti szél megélénkül.

Forrás: met.hu

Szerdán a sok napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amelyből az érkező hidegfront előterében, valamint a front mentén is várhatók záporok, zivatarok, néhol akár heves zivatarok is lehetnek. A déli, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet élénk, olykor erős, zivatarban viharos lökések kísérik. Hajnalban 10, 17, a délutáni órákban 26, 33 fok között alakul a hőmérséklet, de az északnyugati határnál ennél hidegebb, míg a déli határnál melegebb is lehet.

Forrás: met.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!