Letartóztatás meghosszabbítása

2022.05.25. 07:08

Cigitarhálásból bántalmazás: a dorogi suhancok továbbra is a hűvösön maradnak

A két 18 éves fiú nagyon erősnek érezte magát a dorogi éjszakában. Bolti lopás után egy járókelőre támadtak, aki sem pénzt, sem cigarettát nem adott nekik.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

Rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta, hogy hosszabbítsák meg annak a két 18 éves fiúnak a letartóztatását, akik Dorogon randalíroztak az utcán és egy járókelőre is rátámadtak. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az indítványnak helyt adva az Esztergomi Járásbíróság további 3 hónappal, augusztus 6-ig meghosszabbította a fiatalok letartóztatását, tekintettel arra, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye.

Az indítvány szerint az egyik fiú március 28-án délután a tokodaltárói utcában parkoló személygépkocsi első szélvédőjét egy téglával betörte, ezzel 62 ezer forintos kárt okozott. Továbbá a két fiatal április 3-án az esti órákban Dorogon, az utcán együtt voltak, majd egyikük egy üzletből szeszesitalt, élelmiszert és energiaitalt tulajdonított el 15 ezer 235 forint értékben. Ahogy arról már beszámoltunk, ezt követően az elkövetők a szeszesitalból fogyasztottak, majd a gyalogos vasúti átjáróban összetalálkoztak egy járókelővel.  

A két fiú emelt hangon cigarettát kért, majd egyikük pénzt követelt tőle. A sértett közölte, sem cigarettája, sem pénze nincs. Ezután a másik elkövető egy határozott mozdulattal megpróbálta levenni róla a sapkáját, de sértett azt megfogta. Ezután a két elkövető közös erővel próbálta meg kitépni a kezéből a sapkát, az egyik fiú megragadta a nyakát és ököllel az arcán megütötte. Ennek hatására a férfi az 1400 forint értékű sapkát elengedte, amellyel az elkövetők a helyszínről elszaladtak. A dorogi rendőrök a sapkát lefoglalták. 

A letartóztatás elrendelését követően a nyomozó hatóság két másik bűnügyet egyesített a nyomozáshoz. Ezek egyike szerint az egyik fiú március 19-én a reggeli órákban az Esztergom, Kis-Duna sétányon a neki kölcsönadott, és így rábízott  159 ezer forint értékű elektromos rollert nem adta vissza sértettnek, hanem azt jogtalanul eltulajdonította, és megvételre kínálta másnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!